Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ μετά την κηδεία του 18χρονου στην Καλαμάτα

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στην Καλαμάτα μεταξύ Ρομά που επέστρεφαν από την κηδεία του 18χρονου και άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το messinialive.gr, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και καπνογόνα στον κόμβο της Μεσσήνης, απαντώντας με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που στρεφόταν εναντίον τους.

Η κυκλοφορία στον κόμβο εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούταν κανονικά, με τους οδηγούς που έτυχε να διέρχονται από εκεί, να προσπαθούν να απομακρυνθούν άρον άρον από το σημείο των επεισοδίων.

Η αστυνομία έκλεισε το δρόμο για λίγη ώρα, ενώ όταν τερματίστηκαν τα επεισόδια δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη, καθώς εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στον κόμβο Πιπερίτσας, και σε απορριμματοφόρο του δήμου Μεσσήνης που ερχόταν από Τρίοδο.

Το όχημα δέχτηκε πέτρες από εξαγριωμένους Ρομά, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Κηδεία

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί στο κοιμητήριο της Μεσσήνης για να αποχαιρετήσουν τον 18χρονο Ρομά, που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πιπερίτσα.

Ο νεαρός έπεσε νεκρός μετά από πυρά 64χρονου, ο οποίος πυροβόλησε επειδή μπήκε σπίτι του και φοβήθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος, για τη ζωή του.

Την ώρα της τελετής υπήρχαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της κηδείας και με δεδομένη την πρόθεση κάποιων να μεταβούν στην Πιπερίτσα με άγνωστες προθέσεις, η Αστυνομία είχε στήσει κλοιό για να αποτρέψει τυχόν επεισόδια.

Περισσότερα σε Ειδήσεις