Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Η εισαγγελέας στη δίκης της Χρυσής Αυγής, άλλαξε την εισήγησή της για τα ελαφρυντικά μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Η αλλαγή αφορά όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και όχι για διεύθυνση.

Μετά τη διακοπή του δικαστηρίου και πριν πάρουν το λόγο οι συνήγοροι, η εισαγγελέας ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού που έδωσε στους τρεις πρώην βουλευτές και σε κάθε άλλο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ένταξη χωρίς να έχει άλλη κακουργηματική πράξη που να συνδέεται με την οργάνωση.

Η εισαγγελέας διευκρίνισε ότι αυτό δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλους κατηγορούμενος όπως ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι δύο καταδικασθέντες για τη δολοφονία Λουκμάν, οι συνεργοί στη δολοφονία Φύσσα, οι καταδικασθέντες για Αντίπνοια, Συνεργείο, οι κατηγορούμενοι για επίθεση στους αλιεργάτες κλπ.

Η αρχική πρόταση

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, κατά την πρώτη της αγόρευση ζήτησε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά το σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η πρόταση είναι απορριπτική ως προς τα ελαφρυντικά.

Η νέα πρόταση

Η εισαγγελέας στη νέα της πρόταση ζήτησε:

  • Ελαφρυντικά για πρότερο έντιμο βίο για όλους όσοι έχουν ενοχή για πλημμέλημα.
  • Ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου σε όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, αρκεί να μην έχουν προσωπική εμπλοκή σε βαριές κατηγορίες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις