Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός: Προσπάθεια για εμπλοκή πριν ανακοινωθούν οι ποινές

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ένοχος για τη διεύθυνση και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός, επιχείρησε σήμερα να προκαλέσει εμπλοκή πριν το δικαστήριο ανακοινώσει τις ποινές των καταδικασθέντων.

Ο Γιάννης Λαγός έδωσε το παρόν σήμερα στο δικαστήριο και αφού έλαβε το λόγο, κατήγγειλε το δικαστήριο ότι μεροληπτεί εις βάρος τους. Μόλις η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε ποιον εκπροσωπεί, εκείνος ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου.

Μετά από αυτό το συμβάν, το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να προσέλθει ο συνήγορος υπεράσπισης του Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, και να υποβάλει γραπτώς το αίτημά του.

Σημειώνεται πως βάσει του νόμου δεν μπορεί το συγκεκριμένο δικαστήριο να κρίνει την εξαίρεσή του. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις γίνει η υποβολή του αιτήματος είναι πιθανό μία από τις συνθέσεις του Εφετείου να αποφασίσουν για το αίτημα του χρυσαυγίτη Λαγού.

Η διαδικασία

Αφού ο συνήγορος εκθέσει νομικά το αίτημα του εντολέα του και το παραδώσει γραπτώς, η παρούσα σύνθεση -εφόσον δεν κριθεί απαράδεκτο το αίτημα- θα πρέπει να αποσυρθεί και στην έδρα να ανέβει άλλη σύνθεση, που θα κρίνει την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός.

Η εξέλιξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα κριθεί μετά την απόφαση που θα λάβει η νέα σύνθεση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις