Επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Σαμοθράκη - Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του νησιού

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Σαμοθράκη όπου του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή οι κάτοικοι του νησιού. Συνοδευόμενος από κυβερνητική αποστολή, άκουσε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τους κατοίκους και τους φορείς οι οποίοι του παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τοποθετήθηκε στη συνέχεια επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν, συζητώντας την επίλυσή τους.

Στη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικος Γαλατούμος ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιόπιστη λύση που βρέθηκε για την αποκατάσταση της θαλάσσιας συγκοινωνίας και για τον καθαρισμό των δύο λιμανιών. Ο Δήμαρχος ζήτησε, μεταξύ άλλων, να υπάρχει δωδεκάμηνη επιδότηση καθώς και επιδοτούμενη γραμμή από Καβάλα και Λαύριο. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας και χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την πρόσληψη δύο παιδιάτρων, που μόλις ολοκληρώθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαμοθράκης ανακήρυξε τον Πρωθυπουργό επίτιμο δημότη του νησιού.

Για τις υποδομές του νησιού, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργολαβίες σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο Υπουργείου για να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του νησιού και να γίνουν καλύτεροι δρόμοι από αυτούς που υπήρχαν πριν από την καταστροφή του 2017. «Και, βέβαια, σημειώνω αυτό το οποίο είπες Δήμαρχε ότι από το 1998 είχαν να γίνουν σημαντικά έργα στο λιμάνι, έργα τα οποία έγιναν τον τελευταίο χρόνο και είναι αυτά τα οποία επέτρεψαν και στο πλοίο να μπορεί να έρχεται» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης,Σαμοθράκη

«Είμαστε κυβέρνηση των έργων και όχι των λόγων. Κάθε επίσκεψή μου είναι μία ευκαιρία να παρακολουθούμε σε κεντρικό επίπεδο τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει» πρόσθεσε.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο υπέστη εκτενείς καταστροφές στις πλημμύρες το Σεπτεμβρίου του 2017 και οι περισσότερες λειτουργίες του μεταφέρθηκαν στο Π.Ι. Καμαριώτισσας. Η πλήρης ανακατασκευή του θα έχει αποπερατωθεί το 2022. Με το έργο αυτό θα γίνει επέκταση διώροφου τμήματος με υπόγειο, το υφιστάμενο κτίριο θα ανακαινιστεί πλήρως και θα γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού, τόσο ξενοδοχειακού όσο και ιατροτεχνολογικού για την ολοκληρωμένη και ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι είναι διασυνδεόμενο με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί σε 24ωρη βάρδια και είναι ένα από τα Κέντρα Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ενεργοποιήθηκε για την κάλυψη αναγκών ελέγχου ύποπτων περιστατικών για COVID-19.

Η επίσκεψη στο Ιερό των Μεγάλων Θεών

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ξεναγήθηκε στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, έναν εξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο που φιλοξενεί το Μνημείο της Νίκης, μία ορθογώνια κατασκευή ανοικτή στο βορρά, όπου πάνω σε πλώρη πλοίου βρισκόταν το περίφημο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, από τα σημαντικότερα εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι. Στο Ιερό των Μεγάλων θεών γνωρίστηκαν οι γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα μνημεία από τις πλημμύρες του 2017 έχουν ήδη εξευρεθεί τα απαιτούμενα κονδύλια σε συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της Περιφέρειας.

Πηγή: evros-news.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις