Ολοκληρωμένο σχέδιο σε 4 άξονες: Η επόμενη μέρα για την Καρδίτσα

Το σχέδιο θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό 

Ένα μήνα μετά τη θεομηνία που έπληξε την Καρδίτσα, η περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον δήμο θα θέσει σε λειτουργεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες, προκειμένου να αποκτήσει ξανά ζωή η πόλη. Η πρόταση θα αποσταλεί και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά από συνεργασία που ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, παρουσιάστηκε το σχέδιο που συγκεκριμένα καλύπτει:

• Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την αποκατάσταση των υποδομών και την ανάταξη της τοπικής οικονομίας

• Γραφείο Αποκατάστασης Πλημμυροπαθών στην Καρδίτσα για την άμεση και καλύτερη διαχείριση της επικοινωνίας

• Ίδρυση Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στην Καρδίτσα και τέλος

• Ανάπλαση των ποταμών Γαβρά και Καράμπαλη

Η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού

«Μετά την επέλαση του Ιανού, πρώτο μέλημα μας ήταν η προσβασιμότητα. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι εκτιμήσεις ζημίας σε περισσότερες από 1.600 από τις συνολικά 3.300 επιχειρήσεις που επλήγησαν και με 2 κλιμάκια από την Π.Ε. Λάρισας ενισχύουμε το έργο των εκτιμήσεων σε Ιτέα και Παλαμά. Η Καρδίτσα χρειάζεται ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Οι ζημιές σε υποδομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανέρχονται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά μπορούν και πρέπει να δοθούν.

Να γνωρίζουν όλοι ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί η Καρδίτσα. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους με τις δυνάμεις που διαθέτουμε και εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την Καρδίτσα σε ακόμη καλύτερη θέση απ’ ότι ήταν πριν από την καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Η Καρδίτσα χτυπήθηκε με μένος από τον κυκλώνα Ιανός με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η τοπική της οικονομία, η κτηνοτροφία, η αγροτική παραγωγή, οι υποδομές.

Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να επαναφέρουμε την πόλη σε κανονικούς ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 10 ημέρες, οι υπηρεσίες καθαριότητας περισυνέλλεξαν 16.000 τόνους σκουπίδια, που αντιστοιχούν σε σκουπίδια 10 μηνών. Αυτό που κάνουμε σήμερα, σε στενή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είναι να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις