Απόστολος Τζιτζικώστας στη kedenews: «Δυστυχώς ο κίνδυνος να βρεθούμε πάλι σε lockdown είναι μεγάλος»

Αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Υπό τη βαριά σκιά των 667 κρουσμάτων που ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε χθες τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων, την στιγμή που τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και για τα πάρτι που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Να σημειωθεί πως χθες συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν 125 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των φορέων έχει πέσει στα 30-39 έτη.

της Κατερίνας Θανάση

Η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα 

Για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα μίλησε αποκλειστικά στη kedenews, o περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο ίδιος δήλωσε πως τις τελευταίες μέρες «τα δεδομένα δεν είναι καλά και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια, που ασφαλώς μας έχει κουράσει όλους, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι αν σήμερα δεν πάρουμε τα μέτρα της χρήσης μάσκας, της τήρησης αποστάσεων και της πιστής εφαρμογής των μέτρων, δυστυχώς ο κίνδυνος να βρεθούμε πάλι σε lockdown είναι πολύ μεγάλος και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν το αντέχει σήμερα ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».

Ο κ. Τζιτζικώστας στο αναφορικά με το πάρτυ που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόνισε:

«Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, μας δείχνουν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων ανήκει σε νέους συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι.

Σήμερα στα νοσοκομεία μας υπάρχουν πολλοί νέοι και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε δύσκολη κατάσταση, κι άρα ότι ισχύει για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ισχύει και για τους νεότερους. Είναι η ώρα της συλλογικής και ατομικής ευθύνης».

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να λάβει μέρος στη σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο με κεντρικό θέμα την εξέλιξη της πανδημίας, τα μέτρα προστασίας και τις επιχειρήσεις κατά του συγχρωτισμού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις