Τρεις μελέτες αναβάθμισης αλιευτικών καταφυγίων υπέγραψε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας

Η χρηματοδότηση αντλείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ

Η εκπόνηση τριών μελετών που αφορούν στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων Μενιδίου και Μπούκας, καθώς και τις επιπτώσεις αυτών στο παραλιακό μέτωπο, υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας και μελετητικής εταιρείας.

Η χρηματοδότησή τους θα αντληθεί από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, το οποίο ενέκρινε το ποσό των 213.382,50€. Υπενθυμίζουμε πως έχουν εγκριθεί συνολικά δέκα μελέτες, με τις υπόλοιπες επτά να αφορούν την Αμφιλοχία και οι οποίες αναμένεται να εκπονηθούν σύντομα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας, Κωνσταντίνος Διγώνης, πρόκειται για μελέτες μείζονος σημασίας και μάλιστα στοχευμένες, έτσι ώστε τα έργα να μπορέσουν να ωριμάσουν άμεσα μετά το πέρας τους.

Η τοποθέτηση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας, Κωνσταντίνου Διγώνη

«Είναι υποχρέωση μας και επιβάλλεται να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση, που μας παρέχεται μέσω προγραμμάτων ή επιχορηγήσεων, στην προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε αισθητά και ουσιαστικά το παραλιακό μέτωπο σε ολόκληρο τον δήμο μας!

Αισθανόμαστε πολύ ευτυχείς και περήφανοι για την επιτυχή κατάληξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν και μάλιστα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας στο καινούριο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Αμφιλοχίας!», δήλωσε σχετικά ο κ. Διγώνης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις