Βαρδάκης: Σε έκτακτη ανάγκη η Χερσόνησος και ο Καρτερός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρυχθούν η Χερσόνησος και ο Καρτερός αιτείται ο κ. Βαρδάκης

Στις πληγείσες περιοχές των πρόσφατων πλημμυρών όπου καταγράφονται σημαντικές καταστροφές μετέβη ο Σωκράτης Βαρδάκης βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ολοκληρωτική καταστροφή έχουν υποστεί οι βόρειες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, αλλά και όλο το παραλιακό τμήμα του Καρτερού, μέχρι τα Μάλια του Δήμου Χερσονήσου.

Ανυπολόγιστες ζημιές εντοπίζονται σε κτίρια, οικίες, καταστήματα, τουριστικές εγκαταστάσεις, οδικό και αγροτικό δίκτυο, ενώ οι ελαιοκαλλιέργειες υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης.

 

Έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες, με επιστολή του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, που στάλθηκε στις 20/10, με την οποία ζητά από τον κ. Υπουργό να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο, καθώς κρίνεται αναγκαία η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος και η στήριξη των παραγωγών. Ακολούθησε και σχετικό ερώτημα των τριών βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Νομού.

Κατά την επίσκεψη του κ. Βαρδάκη στις πληγείσες περιοχές σε Καρτερό, Μάλια και Χερσόνησο πραγματοποιήθηκε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση και για τις καταστροφές που συνέβησαν.

Στη συνάντηση παρευρίσκονταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Άρδευσης κ. Μανόλης Καλαϊτζάκης και ο κ. Μιχάλης Καρακατσάνης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χερσονήσου.

Οι εικόνες από την καταστροφή λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ωρών είναι αποκαρδιωτικές και κρίνεται απαραίτητο να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι προαναφερθείσες περιοχές.

Περισσότερα σε Ειδήσεις