Παπαθανάσης: Νέο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων εστίασης

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξετάζει νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης

Νέα μέτρα στήριξης εξετάζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις επιχειρήσεις εστίασης που θα αφορά στην κάλυψη των δαπανών για την «παράταση» της λειτουργίας των υπαίθρων χώρων.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης στον ant1 ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν οι επιχειρήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές και ισχύουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τίποτα περεταίρω.

Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την εστίαση

«Δεν θα σταματήσει η κυβέρνηση να δίνει μέτρα στήριξης σε όλες τις κατηγορίες των συμπολιτών μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε πως ξεκινά το Ταμείο Εγγυοδοσίας, το οποίο καθυστέρησε κατά μία βδομάδα, με την επιστρεπτέα προκαταβολή να καταβάλλεται και σαφώς το υπουργείο μελετά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που έχουν σχέση με την εποχική λειτουργία και την «παράταση» της λειτουργίας υπαίθρων χώρων και κάλυψη δαπανών, ενδεικτικά για υαλοπετάσματα, πέργκολες και μέσα θέρμανσης, δεδομένου ότι πλησιάζει ο χειμώνας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις