Συνελήφθη ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου Maersk Launceston

Σύλληψη πλοιάρχου - Πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια

Τη σύλληψη του Πολωνού πλοιάρχου του φορτηγού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφύγης συγκρούσης, ζήτησε η εισαγγελία Πειραιά.

Ο πλοίαρχος κρατείται ήδη στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου και θα οδηγηθεί την Πέμπτη στην εισαγγελία Πειραιά. Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Πλακιωτάκης: Θα ζητηθούν αποζημιώσεις

Για την σύγκρουση του εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «είναι ευτυχές ότι δεν θρηνήσαμε θύματα» και τόνισε ότι το περιστατικό έγινε στα ανοιχτά του λιμανιού και με καλό καιρό, αναφέροντας την διεθνή πρακτική της ναυσιπλοΐας, «το μεγάλο πλοίο, πάντοτε προσέχει το μικρό».

Ο Υπ. Ναυτιλίας δήλωσε στον ΑΝΤ1 την ικανοποίηση του για την αντίδραση του Λιμενικού, λέγοντας ότι μέσα σε έξι λεπτά από την πρώτη ειδοποίηση, στελέχη του είχαν προσεγγίσει το σημείο της σύγκρουσης και είχαν αναλάβει δράση.

Σε ότι αφορά την καταστροφή του σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού, σημείωσε ότι αναφορικά με την αποζημίωση, εφόσον προκύψει υπαιτιότητα του εμπορικού πλοίου, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, «θα ληφθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες και αξιώσεις προφανώς του Ελληνικού Δημοσίου»

Περισσότερα σε Ειδήσεις