Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας για επίθεση στην Πάτρα: Είναι πέρα για πέρα καταδικαστέα

Επεισόδια σημειώθηκαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη της Πάτρας, με ομάδα κουκουλοφόρων να επιτίθεται στο δημοσιογράφο του ιστότοπου tempo24.news και του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Απόστολο Βουλδή, καθώς και στον εικονολήπτη των τηλεοπτικών σταθμών Ionian TV και Mega, Κώστα Μαρσέλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, πήρε θέση για το συμβάν που έλαβε χώρα χθες Τετάρτη στην Πάτρα, δηλώνοντας τα εξής: «Η επίθεση τραμπούκων κατά της ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Μία τέτοια επίθεση, που μάλιστα σημειώθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου, όταν η Ελλάδα γιορτάζει το μεγάλο όχι στον φασισμό και το μεγάλο ναι στην ελευθερία, είναι πέρα για πέρα καταδικαστέα. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή και τον εικονολήπτη Κώστα Μαρσέλη».

Επεισόδια στο Αγρίνιο

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Αγρίνιο ανήμερα της εθνικής εορτής.

Ειδικότερα, πολίτες του Αγρινίου αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να συγκεντρωθούν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στην αερογέφυρα με τα αυτοκίνητα τους και να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία με σημαίες, ξεκινώντας από την εθνική οδό, πλησίον της αερογέφυρας.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι πως κοντά στο σημείο είχε συγκεντρωθεί και μια ομάδα περίπου είκοσι ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δήλωσαν πως δε θα επιτρέψουν τη διέλευση της πορείας, κάνοντας λόγο για «φασίστες» , που πρέπει να απομονωθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή επικράτησε και ένταση.

Επί τόπου βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Τελικά οι πολίτες που πήγαν εκεί για την μηχανοκίνητη πορεία, βλέποντας την κατάσταση, αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις