Δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας από τον δήμο Σαμοθράκης

Ο Δήμος Σαμοθράκης παροτρύνει τους κατοίκους να ξεκινήσουν μαθήματα νοηματικής γλώσσας εντελώς δωρεάν.

O Δήμος Σαμοθράκης ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με τη σχολή '"ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ", ότι ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα καιι συγκεκριμένα την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 τα δωρεάν μαθήματα νοηματικής γλώσσας σε παιδιά,εφήβους και ενήλικους.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Νοηματικής Γλώσσας Γέφυρες Επικοινωνίας ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων και συνεργατών με κοινό όραμα και σκοπό την υποστήριξη, προαγωγή και διάδοση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Μέσα από την εκπαίδευση στην ΕΝΓ και το εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών επιτυγχάνονται παράλληλα δύο σημαντικοί στόχοι: Οι ακούοντες οποιασδήποτε ειδικότητας και ηλικίας ευαισθητοποιούνται και γνωρίζουν τόσο την ΕΝΓ, όσο και την κοινότητα των κωφών. Ανοίγονται νέοι ορίζοντες για ισότιμη επικοινωνία και παροχή υπηρεσιών προς τα κωφά και βαρήκοα άτομα.

Οι συμμετοχές είναι ήδη 43. Τα μαθήματα θα διεξάγονται Τρίτη με Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα Σαμοθράκης, με απόλυτη τήρηση των κανόνων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Η δράση υλοποιείται χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία μελών της σχολής «ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» που διαμένουν στο νησί και τους οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη και ως η επίσημη γλώσσα τους με νομοθετική ρύθμιση του ελληνικού κοινοβουλίου (ν.2817/2000). Το γεγονός ότι η Ε.Ν.Γ. αποτελεί την γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή ότι προέρχεται από αυτήν. Αντίθετα πρόκειται για αυτόνομο γλωσσικό σύστημα με δικούς της κανόνες και δικό της συντακτικό και όχι παντομίμα ή συμβολική γλώσσα.

Η δράση αποτελεί την απαρχή για μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που προγραμματίζει ο Δήμος με σκοπό να καταστεί το νησί της Σαμοθράκης, περισσότερο φιλικό σε ανθρώπους με ειδικές ικανότητες.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα δωρεάν μαθήματα. Πληροφορίες και εγγραφές στο Κέντρο Κοινότητας.

Tηλέφωνο: 2551098097

Περισσότερα σε Ειδήσεις