Συνεργασία Δήμου με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για τεχνική υποστήριξη μέσω πιλοτικού προγράμματος

Συνεργασία του Δήμου Τήλου με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου σε πιλοτικό πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης των μικρών νησιών 

Σύσκεψη υπό την δήμαρχο Τήλου Μαρία Καμμά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3/11  σχετικά με την πρωτοβουλία του ΤΕΕ Δωδεκανήσου να λειτουργήσει υποστηρικτικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των παραγωγικών τάξεων του νησιού

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η δράση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, που ξεκινάει πιλοτικά από το νησί της Τήλου σε θέματα της αρμοδιότητάς των μηχανικών, προσβλέπει στην κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης πρότασης αναπτυξιακού χαρακτήρα και την ενίσχυση των νησιών που λόγω της υποστελέχωσης ή και της απουσίας τεχνικών υπηρεσιών, χάνουν την ευκαιρία της ανάπτυξης.

Η δήμαρχος Τήλου κ. Καμμά τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εγκαινιάζουμε σήμερα τη συνεργασία με το ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την υποστήριξη της Τήλου. Η Τήλος μαζί με πολλά αλλά μικρά νησιά, δεν διαθέτουν επαρκή στελέχωση επιστημονικού προσωπικού στην τεχνική τους υπηρεσία.

Με την στήριξη του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ευελπιστούμε να ανοίξουμε νέους δρόμους ανάπτυξης στα μικρά νησιά. Ελπίζουμε ότι στο τέλος θα αναδείξουμε όχι μόνον τις δυνατότητες του νησιού μας, αλλά θα δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στα μικρά νησιά»

Ο κ. Γιαννικουρής, αφού αναφέρθηκε στον συντονιστή-εκπρόσωπο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου όπως ορίσθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή κ. Γιώργο Σάββενα, που έλκει την καταγωγή του από την Τήλο, επισήμανε την αναγκαιότητα τεχνικής υποστήριξης στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.

Η Τήλος όπως και οι υπόλοιποι μικροί νησιωτικοί Δήμοι, στερούνται της δυνατότητας να αναδείξουν την δυναμική τους, εξαιτίας αφενός της έλλειψης θεσμοθετημένων κανόνων που αφορούν στη νησιωτικότητα και αφετέρου εξαιτίας της έλλειψης τεχνικού προσωπικού.

Image removed.

Ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία, να είναι η αφετηρία για την υλοποίηση σπουδαίων πραγμάτων στον τόπο μας, γιατί πάνω από όλα ο τόπος μας, το χρειάζεται...!

Περισσότερα σε Ειδήσεις