Επίσκεψη του βουλευτή Δ. Χαρίτου στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ιάσμου Ροδόπης που λειτουργεί και ως κέντρο αναφοράς covid-19 και συνομίλησε με τον διευθυντή, Βαλέριο Κεσίδη, την προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο Βουλευτής – όπως αναφέρει – ενημερώθηκε και «είχε την ευκαιρία να δει τον ειδικό χώρο covid που διαμορφώθηκε εντός του Κέντρου Υγείας κυρίως με τις προσπάθειες των εργαζομένων και του Δήμου Ιάσμου, χωρίς την ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. Η υποστήριξη της λειτουργίας του ως κέντρο covid έγινε κυρίως με τη μεταφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των αγροτικών ιατρείων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι πάγιες ανάγκες που καλύπτονταν από τα αγροτικά ιατρεία να έχουν μεταφερθεί και αυτές στο Κέντρο Υγείας». Ενημερώθηκε επίσης για τα τεστ covid που έχουν διενεργηθεί στο Κέντρο Υγείας, με τον βουλευτή να σημειώνει ότι ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας έθεσε υπόψη του βουλευτή ένα ακόμη θέμα, ότι δεν υπάρχει δεύτερη είσοδος-έξοδος στον ειδικό χώρο covid, που επιστημονικά και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι αναγκαία, γι’ αυτό διατυπώθηκε η ανάγκη να τοποθετηθεί ISOBOX στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει.

Στη συζήτηση – τονίζεται – δε θα μπορούσαν να μην αναδειχθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν σε υγειονομικό προσωπικό και η άμεση ανάγκη κάλυψης της θέση παιδιάτρου σε έναν μεγάλο Δήμο με πολλούς οικισμούς.

Από την πλευρά του ο βουλευτής ανέφερε στους συνομιλητές του ότι «αυτήν την στιγμή είναι ώρα ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και όχι καταλογισμού ευθυνών για το τι δεν έγινε από την κυβέρνηση. Εμείς από την πλευρά μας την αναλάβαμε, γι’ αυτό ζητήσαμε να υπάρξει συναίνεση, μεταξύ άλλων, και για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενώ από την πλευρά της η κυβέρνηση, δυστυχώς, επιλέγει να καλλιεργεί κλίμα έντασης».

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον διευθυντή και το προσωπικό για την ουσιαστική ενημέρωση. Εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στην πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνουν στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας και τους διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει τα ζητήματα που προέκυψαν από την συζήτηση, ώστε το Κέντρο Υγείας Ιάσμου να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο ως μονάδα covid.

Χαρίτου,'ιασμος

Περισσότερα σε Ειδήσεις