Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής «βούτηξε» στο.. λεπτό 9.890 ευρώ

Επιτήδειος απέσπασε μέσω διαδικτύου υπέρογκο χρηματικό ποσό από ιδιοκτήτρια επιχείρησης-Τι προέκυψε από την αστυνομική έρευνα

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά σχεδόν δέκα χιλιάδες ευρώ κατάφερε να αποσπάσει από ιδιοκτήτρια επιχείρησης, επιτήδειος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο χωριό του Πωγωνίου, γεγονός που έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό από την έκπληξη τους κατοίκους της περιοχής  και όχι μόνο, καθώς η είδηση έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης πέτυχε το ακατόρθωτο μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό» και απέσπασε το ποσό των 9.890 ευρώ παραθέτοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή(!).

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντων από το κατάστημά της, την έπεισε να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική συναλλαγή μέσω της παραπάνω εφαρμογής. Εκμεταλλευόμενος κατόπιν την άγνοιά της ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, πέτυχε το σκοπό του, που δεν ήταν άλλος από το να πλουτίσει στο λεπτό και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ή  τουλάχιστον έτσι νόμιζε, γιατί μετά από τη διενέργεια σχετικής έρευνας από τις αστυνομικές Αρχές της περιοχής, τα στοιχεία του άνδρα ταυτοποιήθηκαν και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Δεν είναι και λίγο πράγμα να χάνει κανείς τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής στο όνομα καμιάς ηλεκτρονικής εφαρμογής η οποία υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τις οικονομικές συναλλαγές και τη ζωή μας γενικότερα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις