Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή της Νυμφαίας, στη Ξάνθη και στον Έβρο. Πρόκειται για το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα στη Θράκη.

Άσπρισε η Ξάνθη και ο Κένταυρος στα ορεινά, καθώς έπεσε το πρώτο χιόνι στον ακριτικό νομό της Θράκης τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (30.11.2020).Η χιονόπτωση ήταν αρκετή για να αρχίσουν να ασπρίζουν οι σκεπές των σπιτιών του ορεινού οικισμού, ενώ προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι τόσο έντονη ώστε να δημιουργούνται πιθανόν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Χιονόπτωση σημειώθηκε και στα ορεινά της Νυμφαίας στη Ροδόπη. Ήδη εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν αναλάβει για λογαριασμό της Εγνατίας/ Άκτωρ να διατηρήσουν ανοικτό και ασφαλές για τους διερχόμενους οδηγούς το οδικό δίκτυο, δηλαδή τον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας, αλλά και προσβάσιμο το Τελωνείο της Νυμφαίας.

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν το βράδυ της Δευτέρας και στα ορεινά των περιοχών Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου στον Έβρο. Δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη μετακίνηση, αν και τόσο οι δήμοι όσο και η Αντιπεριφέρεια Έβρου  βρίσκονται σε ετοιμότητα με τα συνεργεία τους.

Η ΕΜΥ έχει προβλέψει για την περιοχή της Θράκης σημαντική πτώση της θερμοκρασία, παγωνιά, με θυελλώδεις ανέμους. Αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά, όσο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις