Κατέληξε 62χρονη νοσηλεύτρια από κορονοϊό στο Γ.Ν. Καβάλας - Επιστολή εργαζομένων στον Πρωθυπουργό

Κατέληξε τα ξημερώματα της Κυριακής (6/12) νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Καβάλας, όπου για τρεις εβδομάδες έδινε μάχη με τον κορονοϊό στη ΜΕΘ.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε για τον θάνατο της 62χρονης:

«Χάνουν τα λόγια το νόημα τους πια με όσα τραγικά μας συμβαίνουν. Θρηνούμε συνεχώς συναδέλφους που χάνονται. Άλλη μία συνάδελφος από το νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύτρια 62 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή από κορονοϊό σήμερα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν Δούλευε στη μαιευτική κλινική. Στο χώρο που γεννιούνται ζωές, έχασε τη δική της.

Διέμεινε στη Δράμα μια πολύ επιβαρυμένη περιοχή. Πρόσφατα απέκτησε εγγονάκι και δεν θα το χαρεί. Μετράμε πολλές απώλειες. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Συλλυπητήρια και υποσχόμαστε ότι δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα νικήσουμε τον ιό. Αρκεί να βοηθηθούμε».

Η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη έγραψε:

Η συνάδελφος μας,η Ευθυμία,έδωσε πολυήμερη μάχη με τον SARS-CoV-2 στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας αλλά δυστυχώς υπέκυψε… Η οικογένειά μας μετρά δεύτερη απώλεια μέσα σε δύο ημέρες! Ειλικρινή συλλυπητήρια στον σύζυγο,την κόρη και το εγγονάκι της!

Την ίδια ώρα το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,

Το Νοσοκομείο Καβάλας, Νομαρχιακό Νοσοκομείο με λειτουργία και δραστηριότητες Περιφερειακού, τα τελευταία χρόνια ανταποκρίνεται στις αυξημένες λειτουργικές απαιτήσεις που προκύπτουν, μόνο λόγω της αυταπάρνησης των εργαζομένων του!

Με καλυμμένες λιγότερες από τα δύο τρίτα των οργανικών θέσεων σε ένα οργανόγραμμα μάλιστα που δεν αποτυπώνει στο σύνολό τους τις υφιστάμενες δραστηριότητες του Νοσοκομείου, δίνουμε καθημερινά μάχη, χρόνια τώρα, να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας!

Και έπειτα ήρθε η πανδημία… Αγόγγυστα στελεχώσαμε πέντε κλινικές covid19, δώδεκα κλίνες ΜΕΘ covid19 και ΤΕΠ covid19 παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες που εξακολουθούν να υφίστανται όχι μόνο σε Νομαρχιακό επίπεδο αλλά σε Περιφερειακό όπως η λειτουργία της Νευροχειρουργικής κλινικής,της Πνευμονολογικής,της Ρευματολογικής κ.ά.

H οικογένειά μας, η οικογένεια των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας, μετράμε μέχρι σήμερα δύο απώλειες συναδέλφων, δύο συνάδελφοι μας τις τελευταίες ημέρες έδωσαν την ζωή τους στο καθήκον… Μία συνάδελφος δίνει τεράστια μάχη με τον φονικό ιό στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας και περίπου σαράντα έχουν νοσήσει…

Θεωρούμε εξαιρετικά ανέντιμο και απόλυτο εμπαιγμό μετά από όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, να ”συζητάμε” ακόμη την ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα κυρίως όμως να υφιστάμεθα διαχωρισμό στη λογική της καταβολής ενός υποτιθέμενου χρηματικού ποσού!

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καβάλας δεν είμαστε επαίτες. Όλοι, από την κορυφή της υπηρεσιακής ιεραρχίας μέχρι την βάση της, εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια με αμοιβές ψίχουλα πρωί, απόγευμα, νύχτα, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Ανάσταση, δίπλα στους συνανθρώπους μας που νοσούν, όταν όλοι εσείς βρίσκεστε στην θαλπωρή του σπιτιού σας μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα…

Μην προσπαθείτε λοιπόν να μας διχάσετε! Οφείλατε ΧΘΕΣ, όχι σήμερα, μετά από όλον αυτό τον τιτάνιο αγώνα που δίνουμε με κόστος την ίδια μας την ζωή να εντάξετε τους Υγειονομικούς υπαλλήλους του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και να θεσπίσετε την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς»!

Η πρόεδρος

Αικατερίνη Πετράκη

Ο γραμματέας

Βασίλειος Νικολαΐδης

Περισσότερα σε Ειδήσεις