Ισχυρή σύσταση της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία σήμερα και αύριο

Ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους των περιοχών που θα επηρεάσει η κακοκαιρία.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι πολίτες, απευθύνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με όλους τους συναρμόδιους φορείς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο της Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, θα επηρεάσουν:

Αύριο, Δευτέρα (14/12)

α. Την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, την Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τη Μαγνησία), τις Σποράδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι.

β. Την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα Δωδεκάνησα και κατά διαστήματα τις Κυκλάδες, μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. Την Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι αργά το βράδυ.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα επικρατήσουν επίσης τη Δευτέρα 14-12, στο Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο και σταδιακά και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, καλεί τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες.

Αναλυτικά θα πρέπει να:

• Αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

• Μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή.

• Σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

«Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις