Αναβάλλεται η επίσκεψη Μηταράκη στον Έβρο λόγω κορονοϊού

Αντικείμενο της επίσκεψης του κ. Μηταράκη είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το ΚΥΤ μεταναστών και προσφύγων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας

Αναβάλλεται η επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στον Έβρο, που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου μετά από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου.

Αιτία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, είναι η εν εξελίξει διαδικασία ανίχνευσης Covid-19 σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής και η καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί.

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Χρήστος Μέτιος γνωστοποίησε πως ύστερα από μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο κ. Μέτιος την προηγούμενη μέρα είχε συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς στον Έβρο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Αναβολή επίσκεψης Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου στον Έβρο

Η επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, στον Έβρο αναβάλλεται, λόγω της εν εξελίξει διαδικασίας ανίχνευσης COVID-19 σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του εθελοντικού αυτοπεριορισμού (καραντίνας) τους.

Ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στην περιοχή σε νέα ημερομηνία, η οποία και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Περισσότερα σε Ειδήσεις