Ο δήμος Ξάνθης "κράτησε" προσβάσιμο το ορεινό οδικό δίκτυο παρά τον παγετό

Θερμοκρασίες παγετού σημειώνονται από το Σαββατοκύριακο στην Περιφερειακή Ενότητα της Ξάνθης, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, Το θερμόμετρο έδειξε 15 βαθμούς Κελσίου κάτω από το 0 στον Λειβαδίτη της Σταυρούπολης, με το Καρυόφυτο να καταγράφει -8 βαθμούς Κελσίου, -7 η Πασχαλιά και η Δρυμιά, -5 η Σταυρούπολη, το Ιωνικό, τα Κομνηνά και το Λυκοδρόμιο, για το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Με προληπτικές ενέργειες και θέτοντας επί ποδός τις Τεχνικές Υπηρεσίες του, ο δήμος Ξάνθης κατάφερε και κρατήσει προσβάσιμο το οδικό δίκτυο -ιδιαίτερα στο ορεινό κομμάτι- με συνεχείς ρίψεις αλατιού, οι οποίες και θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του φαινομένου, περί το τέλος της εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, Απόστολος Ελευθεριάδης στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης: "Η προσπάθεια ήταν διαρκής και έντονη για να φτάσει η αλατιέρα του Δήμου Ξάνθης στον Λειβαδίτη, πραγματοποιώντας ειδικούς χειρισμούς και να ανοίξει τον δρόμο έως το Δασικό χωριό. Με μέριμνα του Δήμου έπεσε αλάτι και σε επιλεγμένα σημεία στη διαδρομή έως την Ξάνθη, λειτουργώντας προληπτικά στον παγετό που επικρατεί στην περιοχή και σε ενδεχόμενη χιονόπτωση, που μπορεί να σημειωθεί στις επόμενες ώρες.

Η τεχνογνωσία, όπως και η εμπειρία είναι σημαντική και μας δείχνει ότι πρέπει να λειτουργούμε προληπτικά, ώστε να υπάρχει υπόβαθρο, που θα αποτρέψει καταρχήν τον σχηματισμό πάγου και αμέσως μετά από τα φαινόμενα, η επέμβασή μας, διαμορφώνει, την καθοριστική στην ασφάλεια, κατάσταση.

Ευχαριστώ, από την καρδιά μου, το άξιο προσωπικό του Δήμου Ξάνθης, που καταβάλει κάθε προσπάθεια και καταφέρνουμε, όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε, στις δύσκολες συνθήκες ".

Περισσότερα σε Ειδήσεις