Αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα στην Ελευσίνα μετά την άρση του αυστηρού lockdown

Αύξηση των ενεργών κρουσμάτων παρατηρήθηκε στον δήμο Ελευσίνας μόλις 5 μέρες μετά την άρση του αυστηρού lockdown που είχε επιβληθεί

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελευσίνα μετά την άρση του αυστηρού lockdown στις 15 Ιανουαρίου. Ο δήμαρχος μάλιστα της Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για την «τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας με ιδιαίτερη ευλάβεια και υπευθυνότητα».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται πως στον δήμο Ελευσίνας τα ενεργά κρούσματα στις 11 Ιανουαρίου ήταν 43 ενώ στις 18 Ιανουαρίου αυξήθηκαν σε 59.

Την ίδια στιγμή, η ίδια αυξητική τάση ακολουθείται και στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών, που έχει αυξηθεί επίσης από τους 7 νοσηλευόμενους στις 11/01 στους 12 νοσηλευόμενους συνδημότες μας στις 18/01.

Η ανακοίνωση από τον δήμαρχο του δήμου Ελευσίνας για τα κρούσματα

Αγαπητοί Συνδημότες,

Μετά την πάροδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, όπου διαπιστωνόταν βαθμιαία αποκλιμάκωση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλευόμενων ασθενών, από την νέα ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας που λάβαμε, διαπιστώνεται πως υφίσταται αύξηση του αριθμού των ενεργών κρουσμάτων από τα 43 στις 11/01 στα 59 στις 18/01. 

Η ίδια αυξητική τάση ακολουθείται και στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών, που έχει αυξηθεί επίσης από τους 7 νοσηλευόμενους στις 11/01 στους 12 νοσηλευόμενους συνδημότες μας στις 18/01.  

Αυτή η αύξηση είναι άκρως ανησυχητική και θα ήθελα να επιστήσω τη προσοχή όλων μας. 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω επιδημιολογικά στοιχεία και την αυξητική τάση που διαπιστώνουμε μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, θα ήθελα να καλέσω το σύνολο των Δημοτών να τηρήσει τα μέτρα ατομικής προστασίας με ιδιαίτερη ευλάβεια και υπευθυνότητα.

Καλώ σε επαγρύπνηση όλες και όλους, με δεδομένη μάλιστα την επανεκκίνηση της αγοράς.

Χρέος όλων μας, να διατηρήσουμε τον Δήμο μας ασφαλή.  

Υπομονή, Επιμονή και είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε!  

Εύχομαι ταχεία ανάρρωση σε όλους τους Συνδημότες μας, που ασθενούν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις