«Έχω τύψεις για το θάνατο της φίλης μου» – Η φίλη της γυναίκας που δολοφονήθηκε στην Κρήτη εξομολογείται

«Θα σας πω κάτι που με βαραίνει τις τελευταίες μέρες και έχω χάσει τον ύπνο μου, το συζήτησα με τη μητέρα μου και μου είπε να μην εμπλακώ για θέμα ασφάλειας…»

Πιστεύω πως όλοι ακούσατε ή και είδατε πριν από 2 βδομάδες έναν Νορβηγό στην Κρήτη που σκότωσε τη σύντροφό του και τράπηκε σε φυγή.

Θα μου πει κάποιος “ποτέ δε ξέρεις τι δαίμονες έχει ένας άνθρωπος μέσα του” και κάποιος άλλος μπορεί απλά να κρίνει με βάση τρέλας ή παράνοιας και δε ξέρω και εγώ τι άλλο.

Τους ήξερα.

Ήξερα τη Β. και ήξερα τον Ρ.

Ήξερα από την Β. πώς ο Ρ. είχε ήδη αρκετά μπλακ άουτ από το ποτό και την είχα ρωτήσει αν ήταν ποτέ βίαιος καθώς μου απάντησε κατηγορηματικά ΟΧΙ.

Ήξερα πως έπινε και προσπαθούσε και τη Β. να την παροτρύνει σε όλο αυτό καθώς η ίδια κατάφερνε να καταναλώσει ίσα ίσα μια μπύρα και όχι αυτά που είπαν στις ειδήσεις ότι έπινε και αυτή.

Μάλιστα μια μέρα ήρθε από το σπίτι μου για να της φτιάξω το μαλλί γιατί ο Ρ. αποφάσισε να την κουρέψει πιωμένος και την έκανε να μοιάζει με χρήστη, την πετσόκοψε… Εκείνη την ημέρα μου είπε για τα μπλακ άουτ του και μάλιστα ότι είχε εξαφανιστεί και από το σπίτι για 3 μέρες (όλοι τον ψάχναμε τότε).

Σε εμένα και τον φίλο μου μας είχε πει ότι βρήκε μια Γαλλίδα και περνούσε καλά (τι να της έλεγα της Β. Ενώ στο φίλο μου μετά την επιστροφή του είπε πως η Γαλλίδα ήταν πρόφαση γιατί δε θυμόταν τίποτα και ξύπνησε σε μια ταράτσα και πως απλά δεν ήθελε να το παραδεχτεί μπροστά σε όλους.

Πηγαίναμε για φαγητό όλοι μαζί παρέα, πηγαίναμε για μπιλιάρδο και μάλιστα ο Ρ. ως παλιός και επαγγελματίας παίκτης πολλές φορές με βοηθούσε ώστε να τελειοποιήσω τις τεχνικές μου.

Θυμάμαι να είμαστε σε μια μπυραρία, 4-5 Νορβηγοί και 2 Ελληνίδες (εγώ και η Β.) να γελάμε και να διασκεδάζουμε και σε μια συζήτηση ο Ρ. λέει σε δύο από τα παιδιά ότι άνετα θα μπορούσε να τους σκοτώσει ενώ γύρισε το κεφάλι του προς εμένα να προσθέσει πως δε θα μπορούσε ποτέ να μου κάνει κακό, γιατί τα πηγαίνουμε καλά.

Ρε κορίτσια, έχει φτάσει 4.30 το ξημέρωμα, κάθε βράδυ σκέφτομαι όλα αυτά, σκέφτομαι πως τη Β. αποφάσισε με ένα ψαλίδι να της πετσοκόψει το μαλλί, πως πολλές φορές δε θυμόταν τίποτα, είχε απώλεια μνήμης 3 μέρες, έκανε χαβαλέ και μπροστά σε όλους, είπε ότι άνετα θα σκότωνε τους φίλους του και εν τέλει σκότωσε τη σύντροφό του κόβοντας της το λαιμό.

Στεναχωριέμαι για το χαμό της φίλης μου, στεναχωριέμαι για τα παιδιά της, στεναχωριέμαι που δε μπορώ να πω κάτι και να γυρίσω το χρόνο πίσω εκεί που είχα τη δυνατότητα να της πω ένα “φύγε”.

Και πάνω από όλα τρομάζω στην ιδέα του “αν το πάθαινε όταν είμασταν όλοι μαζί”, πόσους θα είχε σφάξει;

Στεναχωριέμαι μέχρι και για τον ίδιο που το αλκοόλ ξύπνησε αυτόν τον δαίμονα μέσα του και κανένας από εμάς δε μπορεί να πει κάτι ώστε να τον πάνε σε ένα ψυχιατρείο και σε ένα κέντρο απεξάρτησης.

Η ώρα πάει 5 και εγώ ακόμα τρέμω με όσα έχουν συμβεί…

Ιστορικό υπόθεσης 

Αρχές Ιανουαρίου, στην περιοχή Μεσκλά των Χανίων, μία γυναίκα 54 ετών, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο σπίτι της. Βασικός ύποπτος για το έγκλημα ήταν ένας 47χρονος Νορβηγός, ιδιωτικός υπάλληλος με τον οποίο η άτυχη γυναίκα συζούσε το τελευταίο διάστημα.

Η 54χρονη μόλις στις 29 Δεκεμβρίου ανακοίνωνε την σχέση συμβίωσης της με τον 47χρονο στα κοινωνικά δίκτυα. Μιας συμβίωσης που όπως φαίνεται είχε πολλά προβλήματα αφού συχνοί ήταν οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στο ζευγάρι ενώ τα θέματα με το αλκοόλ που είχε ο Νορβηγός φαίνεται να αποτελούσαν συχνά αιτία καυγάδων. Μάλιστα, ο χώρος που εντοπίστηκε το άψυχο πτώμα της γυναίκας ήταν αναστατωμένος, βρέθηκαν σπασμένα ποτήρια και εικάζεται ότι υπήρξε καυγάς.

Η Εύα απαντά

Ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το συγκεκριμένο ανώνυμο μήνυμα είναι για να δώσουμε αξία σε ένα ήδη σημαντικό και βασανιστικό συναίσθημα, αυτό των τύψεων.

Η φίλη της οποίας τα στοιχεία θα παραμείνουν ανώνυμα νιώθει άσχημα γιατί δεν «προστάτευσε» τη φίλη της. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπάρχουν καταστάσεις τις οποίες βιώνει ένα άτομο και κατά τη διάρκεια αυτών δεν βλέπει καθαρά, δεν μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι. Ίσως σε μια τέτοια κατάσταση να βρισκόταν και η αδικοχαμένη κοπέλα.

Το σημαντικό είναι να μην δημιουργούμε στους εαυτούς μας την αίσθηση του «διασώστη». Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε τους ανθρώπους μας. Όπως αναφέρεις στο μήνυμά σου, ενδιαφέρθηκες, τη ρώτησες. Επέλεξε να σου κρύψει πράγματα και αυτή της η επιλογή στάθηκε μοιραία. Πολύ δύσκολη κατάσταση αυτή που πρέπει να διαχειριστείς και είμαι σίγουρη ότι ένας ειδικός θα σε βοηθήσει. Ωστόσο προσπάθησε να αποβάλλεις τα αρνητικά συναισθήματα. Σίγουρα δεν φταις εσύ για τις επιλογές της.

Πηγή: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις