Δήμαρχος Κορδελιού - Εύοσμου: «Δεν το περιμέναμε γιατί δεν είχαμε έγκυρη ενημέρωση»

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου μετά την ανακοίνωση για αυστηρό lockdown στην περιοχή δήλωσε πως δεν ήταν κάτι που περίμενε καθώς όπως αναφέρει δεν υπήρχε έγκυρη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, δήλωσε αιφνιδιασμένος μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας περί αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή αλλά και την ένταξη της στο «βαθύ» κόκκινο. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν το περιμέναμε. Η εικόνα που είχαμε από τα τελευταία rapid test που πραγματοποιήθηκαν στις δύο Κοινότητες του Δήμου ήταν ότι ο Δήμος είναι “καθαρός”».

Ο ίδιος ανέφερε συμπληρώνοντας πως «εφόσον πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών».

Ωστόσο, σημειώνει πως η ενημέρωση που είχε δεν ήταν έγκυρη καθώς ξαφνικά ενημερώθηκε ότι υπάρχουν 11 κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους και ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς στη περιοχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου

«Σε ολικό lockdown ο Δήμος, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 20.02.21, μέχρι την 1η Μαρτίου.

Mε εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων και απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η επιβολή ολικού lockdown στο Δήμο Κορδελιού–Ευόσμου, από αύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 06:00 το πρωί και έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, μετά τα αυξημένα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η ανίχνευση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού προκαλεί έντονο προβληματισμό στην επιτροπή των ειδικών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό (και πιο συγκεκριμένα τα 2/3 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της εν λόγω μετάλλαξης), έχουν εντοπιστεί ή έχει προκύψει από την ιχνηλάτηση και σχετίζονται με συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου.

Εφόσον πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών. Δεν το περιμέναμε. Η εικόνα που είχαμε από τα τελευταία rapid test που πραγματοποιήθηκαν στις δύο Κοινότητες του Δήμου ήταν ότι ο Δήμος είναι “καθαρός”.

Ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν 11 κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους και  πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς και εν τέλει ανακοινώθηκε το lockdown. Θα θέλαμε και θα έπρεπε να έχουμε πιο έγκυρη ενημέρωση. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς. Είμαστε όλοι κουρασμένοι από την πανδημία, όμως μπροστά σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους».

Περισσότερα σε Ειδήσεις