«Βράζουν» τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ της Αττικής

Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία της Αττικής - «Mάχη» για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ

Πολεμική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, με τα ασθενοφόρα να μεταφέρουν συνεχώς ασθενείς με κορονοϊό και δεκάδες πολίτες κατέφευγαν με ύποπτα συμπτώματα στα επείγοντα. Η πίεση σε νοσοκομεία και ΜΕΘ παρακολουθείται από κυβέρνηση και ειδικούς με αγωνία, καθώς τα στοιχεία αυτά θα κρίνουν τις αποφάσεις για άρση ή παράταση του lockdown.

Χθες, εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Αττικής 152 ασθενείς με κορoνοϊό. Πιο αναλυτικά, 39 στο Αττικόν που εφημέρευε, 28 στο Σισμανόγλειο και άλλα 21 άτομα αντιμετωπίζονται ως ύποπτα περιστατικά. Στο Σωτηρία που δεν εφημέρευε μπήκαν 25 ασθενείς, ενώ η Εντατική γέμισε, καθώς και τα 84 κρεβάτια είναι γεμάτα. Ερυθρός Σταυρός και Θριάσιο εφημερεύουν σήμερα, με το νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής να ανοίγει νέες κλινικές για να περιθάλψει περιστατικά κορoνοϊού.

Εξασφάλιση κλινών στο ΕΣΥ

Η πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ, κυρίως στο λεκανοπέδιο έχει ενεργοποιήσει πλήρως το υπουργείο Υγείας. Έτσι, εκτός από τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών οι οποίοι έχουν παραχωρήσει 100 κλίνες ΜΕΘ και 300 απλές κλίνες για τις ανάγκες ασθενών non covid-19, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης με τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ, κ. Νίκο Παπαευσταθίου ξεδιπλώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο για την περαιτέρω εξασφάλιση κλινών στο ΕΣΥ στην Αττική.

Χθες, σε σχετική σύσκεψη που έγινε και με τους επικεφαλής των δύο υγειονομικών περιφερειών του λεκανοπεδίου αποφασίστηκε να ζητηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία να παραχωρήσουν κλινικές για τις ανάγκες της πανδημίας, αλλά και να αναζητηθεί νοσοκομείο που να μπορεί να υποδεχθεί μόνο ασθενείς με κορoνοϊό, όπως είχε γίνει με το ΝΙΜΤΣ, την Παμμακάριστο και το Αμαλία Φλέμινγκ, κατά τις προηγούμενες φάσεις της επιδημίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις