Υπό δημοπράτηση έργο προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ για την βελτίωση οδικών υποδομών στην Π.Ε Ροδόπης

Υπό δημοπράτηση τεχνικές παρεμβάσεις προϋπολογισμού 2,9 εκ. ευρώ για την βελτίωση οδικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Σημαντικές τεχνικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδικού δικτύου σε θέσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως παραθαλάσσιες περιοχές και το περιαστικό δάσος Νυμφαίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το υποέργο συντήρησης-βελτίωσης βατότητας των οδικών υποδομών αρμοδιότητας της ΠΕ Ροδόπης ετών 2021-2022, συνολικού προϋπολογισμού 2.995.000 ευρώ, που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση ασφαλτοστρώσεων σε υφιστάμενα τμήματα δρόμων που υπέστησαν σοβαρές βλάβες. Το συνολικό μήκος επεμβάσεων είναι περίπου 17χλμ ενώ η συνολική επιφάνεια είναι πάνω από 120.000 τ.μ.

Συγκεκριμένα, αντίστοιχες επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν:

-Στην ευρύτερη περιοχή Νέου Σιδηροχωρίου και συγκεκριμένα στις Επαρχιακές οδούς «Κομοτηνή – Καλαμόκαστρο – Νέο Σιδηροχώρι – Νέα Αδριανή – Άγιοι Θεόδωροι» και «Νέο Σιδηροχώρι – Παγούρια – Λίμνη Μητρικού»

-Στην Επαρχιακή οδό «Γλυκονέρι – Μέση»

-Στο Παραλιακό μέτωπο κι ειδικότερα στην επαρχιακή οδό «Προφήτη Ηλία – Πλατανίτη»

-Στην Επαρχιακή οδό «Κομοτηνή- Τελωνείο Νυμφαίας»

-Στην Επαρχιακή οδό «Θρυλόριο – Βέννα – Κρωβύλη – Σ.Σ. Μέστης»

-Στη Εθνική οδό, τμήμα «Αρίσβη – Σάπες – Βέλκιο»

Πέραν των παρεμβάσεων ασφαλτόστρωσης, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται διαγραμμίσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και αποκατάσταση ή ανακατασκευή μικρών τεχνικών, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

«Προχωράμε στην υλοποίηση στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων στο δίκτυο οδικών υποδομών της Ροδόπης, με προτεραιότητα το παραλιακό μέτωπο και το δάσος της Νυμφαίας. Επιδιώκοντας να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές με στόχο την οδική ασφάλεια» δήλωσε με αφορμή την δημοπράτηση του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις