Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου: Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πρατηρίων καυσίμων

 

Σε τρία πρατήρια της Ζακύνθου επιτήδειοι έχουν ήδη αποπειραθεί να αποσπάσουν τραπεζικούς κωδικούς, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής παραπλάνησης, γι' αυτό και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμου του νησιού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούν στα πρατήρια, υποδυόμενοι τους εκπροσώπους γνωστής μεταφορικής εταιρείας του νησιού και με πρόσχημα κάποιο δήθεν μπέρδεμα στην κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό τους για καύσιμα ή κάτι αντίστοιχο και ισχυριζόμενοι ότι θα αποκαταστήσουν το “λάθος”, ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς και κωδικούς πρόσβασης, με σκοπό να καταφέρουν να μπουν στον λογαριασμό και να αποσπάσουν χρήματα.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους κλήσεις και μηνύματα, ώστε να αποφύγουν οικονομική εξαπάτησή τους.

Παράλληλα, τους συμβουλεύει να μην πραγματοποιούν εξερχόμενες κλήσεις στους άγνωστους αυτούς διεθνείς αριθμούς, από τους οποίους δέχονται τις αναπάντητες ανεπιθύμητες κλήσεις και να μην καλούν στον αριθμό του αποστολέα του μηνύματος (sms) αλλά και να το διαγράφουν αμέσως, αφού και στις δύο περιπτώσεις ενδέχεται να υπάρχουν υψηλές χρεώσεις.

Ιδιαίτερα προσεκτικά θα πρέπει να είναι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και νεαρά καθόσον ανυποψίαστα είναι πολύ εύκολο να μπουν στην διαδικασία να καλέσουν πίσω το νούμερο που βρήκαν στο κινητό τους.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά: 11188 – Στέλνοντας e-mail στο:[email protected] – Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE. – Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Περισσότερα σε Ειδήσεις