Ψήφισμα του Δήμου Σουφλίου κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου

Με ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Σουφλίου στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της επέκτασης της δομής ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου λέει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην δημιουργία νέας δομής ΚΥΤ, αλλά ούτε και επέκταση της υφιστάμενης, τόσο στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας, αλλά και πουθενά στη Θράκη. Αν κάπου πρέπει να γίνουν τα hotspot ας γίνουν στην διαρκώς προκλητική και μόνιμα οικονομικά ευνοημένη Τουρκία. Είναι πρόσφατες άλλωστε οι μνήμες με τη στάση αυτής στα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου.

Δεν επιθυμούμε το Φυλάκιο, ο Έβρος, η Θράκη, η Ελλάδα να γίνουν αποθήκες ψυχών, με τη χώρα μας να παίζει το ρόλο του συγγενή.

Όπως επίσης στην Τουρκία να μεταφερθούν η Frontex και οι διάφορες ΜΚΟ, εκεί που είναι η ρίζα του προβλήματος. Η δική μας ένστολη Ελλάδα, απέδειξε ότι στον Έβρο, μπορεί να διαφυλάξει στο ακέραιο τα σύνορα μας κρατώντας το ηθικό όλων μας υψηλό. Το Μάρτιο απέδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να «μπουκάρει» εδώ. Αυτή θα πρέπει να είναι η μοναδική απάντηση σε τέτοιου τύπου δηλώσεις.

Ταυτόχρονα, είμαστε κάθετα αντίθετοι στη απομάκρυνση της Υπηρεσίας Ασύλου από το Νομό Έβρου και σε όσες άλλες τέτοιες αποφάσεις, υποβαθμίζουν το νομό μας.

Τέλος, οφείλουμε να διαπιστώσουμε και κάτι ακόμη που γεννά πολιτικούς συμβολισμούς. Η δεύτερη σύσταση διακομματικής για την ανάπτυξη της Θράκης, έρχεται σε αυτή την κρίσιμη και ιδιαίτερη περίοδο. Δεν θέλουμε με τίποτα να πιστέψουμε, πως αυτή είναι η ανάπτυξη που οι συμμετέχοντες στην επιτροπή, ευαγγελίζονται για την περιοχή μας.

Με βάση τα ανωτέρω ζητάμε να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η σχετική απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς οι δηλώσεις του κ. Μηταράκη, ότι η επέκταση της δομής αφορά σύντομη παραμονή αιτούντων άσυλο, δεν πείθουν. Οι προδιαγραφές που προβλέπονται και η έκταση της δομής δείχνουν ότι πρόκειται για νέο στρατόπεδο".

Περισσότερα σε Ειδήσεις