Δεκαοχτώ νέους φακέλους με καταγγελίες παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας

 

Σήμερα στην εισαγγελία κατατέθηκαν από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλη Τσαρούχα , 18 νέες φάκελοι με καταγγελίες από μέλη του Σωματείου σε βάρος τριών προσώπων από το χώρο της ηθοποιίας και της σκηνοθεσίας, τα ονόματα μάλιστα των οποίων απασχολούν ήδη τις αρχές αλλά και την κοινή γνώμη.

Οι καταγγελίες που δέχεται το ΣΕΗ δεν έχουν τέλος, με τους συνηγόρους των καταγγελλόμενων να καταφθάνουν στα γραφεία για να παραλάβουν τους φακέλους για τους πελάτες τους. Υπενθυμίζεται πως ο Πασχάλης Τσαρούχας είχε καταθέσει τον πρώτο «καυτό» φάκελο στον εισαγγελέα στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα , ανάμεσα στις νέες αυτές καταγγελίες που κατατέθηκαν σήμερα στην εισαγγελία, φέρεται να υπάρχουν και υποθέσεις που σχετίζονται με κακουργηματικές πράξεις και κάποιες εξ αυτών δεν έχουν παραγραφεί.

Πάντως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει βάλει ήδη στο «μικροσκόπιο» τις περίπου 20 καταγγελίες του πρώτου φακέλου.

«Επισκέφθηκα τον εισαγγελέα και έφερα νέους φακέλους. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω. Θα σας παρακαλέσω να ρωτάτε ό,τι και τον εισαγγελέα, ακολουθούμε τη διαδικασία παρά πολύ αυστηρά. Όσο λιγότερο μιλάμε τόσο πιο σωστά προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Ό,τι καινούργιο έχουμε θα το φέρουμε» δήλωσε ο ηθοποιός, εξερχόμενος από την εισαγγελία.

Πλέον, οι εισαγγελείς αφού μελετήσουν τους φακέλους, προτίθενται να καλέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατάθεση όλους τους καταγγέλλοντες. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν δηλαδή από τον εισαγγελέα να καταθέσουν αναλυτικά για τα περιστατικά που αναφέρουν στις αναφορές που έχουν υποβάλλει στο ΣΕΗ.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία καλείται άμεσα να αποφασίσει για το τί μέλει γενέσθαι όσον αφορά στην ποινική μεταχείριση γνωστού ηθοποιού, ο οποίος έχει μηνυθεί για βιασμό. Η προανάκριση για την υπόθεση αυτή έχει ολοκληρωθεί και η σχετική δικογραφία έχει επιστρέψει πίσω στην εισαγγελία η οποία και θα αποφασίσει για το τι ακριβώς θα πράξει, αν δηλαδή θα ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι και για τί είδους αδίκημα. Πάντως, οι όποιες κινήσεις της εισαγγελίας στην υπόθεση αυτή αναμένεται να είναι άμεσες, καθώς το καταγγελλόμενο αδίκημα λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις