Συνάντηση του Σ. Τσιλιγγίρη με τον Δήμαρχο Μύκης για τα έργα στον Δήμο

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ επισκέφθηκε το δημαρχείο του δήμου Μύκης όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν με την παρουσία των Αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα του Δήμου.

Ο κ. Τσιλιγγίρης, ενημέρωσε την δημοτική αρχή, για την εξέλιξη μιας σειράς θεμάτων που αφορούν την ορεινή περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στο έργο οδοποιίας του οικισμού Κενταύρου.

Αναφορικά με το θέμα αυτό ο κ. Τσιλιγγίρης, διαβίβασε στο Δήμο έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, με το οποίο γίνεται σαφής αναφορά στην πρόθεση του Υπουργείου, να προβεί άμεσα, στην δημοπράτηση του έργου, ως συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, που πραγματοποιήθηκε στις 17-11-2020 μεταξύ του Δήμου Μύκης και του Υπουργείου Υποδομών.

Ο κ. Τσιλιγγίρης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εν λόγω έργο φθάνει στην υλοποίησή του, διανύοντας μια μεγάλη διαδρομή από το 2013 που συντάθηκε η μελέτη, έως την ένταξη του στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2018 και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης το 2019.

Το κράτος και ο Δήμος έχουν συνέχεια και αυτή η κυβέρνηση και αυτή η δημοτική αρχή του Δήμου Μύκης, ολοκληρώνουν τις καλές πρωτοβουλίες προηγούμενων διοικήσεων, εθνικών και τοπικών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τον κ. Βουλευτή, έθεσε επιτακτικά την ανάγκη ίδρυσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον οικισμό Εχίνου, ενέργεια η οποία θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, πολιτικής προστασίας και ιδιαιτέρως στις περιπτώσεις δασικών και αστικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Δήμαρχο στην προώθηση των έργων που θα υποβάλει ο Δήμος Μύκης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών στους άξονες της ύδρευσης, της διαχείρισης των απορριμμάτων, της αγροτικής οδοποιίας, της κατασκευής σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, της προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων, της ψηφιακής μεταρρύθμισης του Δήμου Μύκης (SMART CITIES) και της παροχής υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια υγεία.

Στην συνέχεια ο κ. Τσιλιγγίρης παραβρέθηκε σε σύσκεψη με τους προέδρους, των τοπικών κοινοτήτων, Ωραίου και Μύκης και στους οποίους ανακοίνωσε, την δωρεάν προμήθεια εξοπλισμού, για τα Μειονοτικά Σχολεία των οικισμών.

Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, αφού ευχαρίστησαν τον Βουλευτή, του υπέβαλαν μια σειρά αιτήματα για τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου αυτά να βρουν την λύση τους.

«Αποτελεί τιμή για τον Δήμο μας, η επίσκεψη του κ.βουλευτή στην περιοχή μας και τον ευχαριστούμε θερμά, για τις έως τώρα ενέργειες του, αλλά και για αυτές που δεσμεύτηκε να κάνει στο άμεσο μέλλον, για τον Δήμο μας», σημείωσε με την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις