Δήλωση πολιτικής αγωγής ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση του ριφιφί

Στο γραφείο του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του ριφιφί βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας

Του Γιώργου Σόμπολου

Συνοδευόμενος από συνεργάτες του ήρθε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να ενημερωθεί για την δικογραφία που αφορά την υπόθεση καθώς εκπροσωπεί δύο από τα θύματα του 58χρονου κατηγορουμένου. Υπενθυμίζεται ότι το ριφιφί σε υποκατάστημα τράπεζας των βορείων προαστίων αποκαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και διαπιστώθηκε πως τέσσερις θυρίδες είχαν παραβιαστεί ενώ έγινε απόπειρα σε μία ακόμη. Χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή συνολικής αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ έκαναν "φτερά" από τις τέσσερις θυρίδες. Πάντως, οι αστυνομικοί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα από τα κλοπιμαία.

Σε βάρος του κατηγορούμενου γνωστού θεατρικού παραγωγού, έχει βρεθεί γενετικό υλικό μέσα σε μία από το παραβιασμένες θυρίδες. Ο ίδιος έως και αυτή τη στιγμή αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Βέβαια οι αστυνομικοί του τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση είναι πεπεισμένοι πως αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης. Παλεύουν μέχρι και αυτή τη στιγμή να εντοπίσουν την διαδρομή που ακολούθησε ο 58χρονος για να "σπρώξει" τα κλεμμένα. Θεωρείται βέβαιο, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, πως είχε επαφές με κλεπταποδόχους πριν το ριφιφί.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει καλέσει για κατάθεση έναν γνωστό ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείων σε Σύνταγμα και Πειραιά χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει σε βάρος του επιβαρυντικά στοιχεία.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου καθώς ο 12ος ανακριτής των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων θέλει να αξιοποιήσει όλα τα στοιχεία που ενδεχομένως να προκύψουν από τις κλήσεις ή τα μηνύματα του κατηγορούμενου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις