Κορονοϊός - Τρίκαλα: Συρροή κρουσμάτων σε χωριό 300 κατοίκων

Η επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας Τρικάλων μιλώντας στο kedenews δήλωσε πως οι κάτοικοι του χωριού Στουρναρέικα είναι θορυβημένοι μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων

Συρροή κρουσμάτων κορονοϊού εντοπίστηκε χθες κατά την διάρκεια δειγματοληπτικών ελέγχων στο χωριό Στουρναρέικα του δήμου Πύλης Τρικάλων. Όπως μας ενημέρωσε η επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας Τρικάλων και γιατρός του χωριού Δήμητρα Νάτσινα, στα 75 τεστ που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν 11 θετικά δείγματα ενώ η διάμεση ηλικία είναι τα 60 έτη και κάτω.

Σύμφωνα με την κ. Νάτσινα η συρροή των κρουσμάτων προέκυψε από την χαλάρωση και κόπωση των πολιτών απέναντι στα μέτρα και όχι από κάποια εκδήλωση ή πολίτη που επισκέφθηκε το χωριό. Ωστόσο, μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων οι δρόμοι του χωριού έχουν ερημώσει καθώς οι περίπου 300 κάτοικοι έχουν θορυβηθεί και τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκ νέου δειγματοληπτικούς ελέγχους τη Πέμπτη 1 Απριλίου ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν περισσότερα κρούσματα η Πολιτική Προστασία αναμένεται να κρίνει και να λάβει αποφάσεις για την επιβολή αυστηρής καραντίνας στο χωριό.

Περισσότερα σε Ειδήσεις