Εύβοια: Συγκλονισμένοι όλοι από τον θάνατο των υπαλλήλων που χτυπήθηκαν από 20.000 volt

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αιτία που οδήγησε στον θάνατο τους τρεις εργάτες που χτυπήθηκαν από 20.000 volt στην Εύβοια

Του Γιώργου Σόμπολου

Ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσης, αφέθηκαν οι τρεις υπεύθυνοι των εργασιών στην κωμόπολη Γυμνό Ευβοίας κατά τις οποίες έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι της κατασκευαστικής "Άκτωρας", το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν λίγο μετά τις δέκα σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα Χαλκίδας όπου και έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για το τι μπορεί να συνέβη και χιλιάδες volt, χτύπησαν τα τέσσερα μέλη του συνεργείου, εκ των οποίων τα τρία πέθαναν ακαριαία και ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο μοναδικός επιζών είναι ο χειριστής του καλαθοφόρου που βρισκόταν σε μεγαλύτερη απόσταση από τους άλλους συναδέλφους του. Ο Αλβανικής καταγωγής υπάλληλος είχε ανέβει στην κορυφή κολώνας στην πλατεία του Γυμνού ενώ οι δύο Έλληνες συνάδελφοι του βρίσκονται στην βάση της κολώνας. Ένα καλώδιο, που δεν θα έπρεπε να έχει ρεύμα, ακούμπησε άλλα καλώδια με αποτέλεσμα οι τρεις υπάλληλοι συνεργείου εργολάβου που έχει αναλάβει εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ, να βρουν τραγικό θάνατο.

Κλιμάκιο της ΔΕΗ πραγματοποιεί ενδελεχή έρευνα για να διαπιστώσει τι συνέβη και ένα από τα καλώδια της κολώνας είχε ρεύμα, παρά το γεγονός ότι εκτελούνται εργασίες.

Η πρώτη εκτίμηση, είναι ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις