Φουρθιώτης - ΕΣΗΕΑ: Μηνυτήρια αναφορά και Πειθαρχικό για πλαστή ταυτότητα μέλους της Ένωσης

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ στον εισαγγελέα για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη λαμβάνοντας τέσσερις αποφάσεις

Στον εισαγγελέα προσέφυγε η ΕΣΗΕΑ καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για τον Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος φέρεται να εμφανίζεται με πλαστή ταυτότητα ως μέλος της ΕΣΗΕΑ και επιδεικνύει πλαστογραφημένη ταυτότητα μέλους της Ένωσης.

Η μηνυτήρια αναφορά θα γίνει με βάση επιστολή που έστειλε ο Φουρθιώτης στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, στην οποία φαίνεται να παραδέχεται πλαστογράφηση της ταυτότητας, την οποία όμως αποδίδει σε αστοχία της γραμματέως του. Από την επιστολή θα αφαιρεθούν  προσωπικά δεδομένα, για ζητήματα υγείας.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μαζί με τις τρεις παρακάτω:
  • Θα αποστείλει επισήμως επιστολή σε όλα τα υπουργεία, με την οποία θα ζητά να τεθεί υπόψη της οποιοδήποτε έγγραφο έχει προσκομίσει ο Μ. Φουρθιώτης κατά τη διαδικασία διαπίστευσης του, το οποίο να σχετίζεται με την ΕΣΗΕΑ. Σκοπός είναι να περιληφθεί στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς.
  • Θα προωθήσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την επιστολή της Νανάς Παλαιτσάκη, στην οποία μαρτυρά η ίδια ότι βρισκόταν σε συνεργασία και έκανε δουλειές και εξυπηρετήσεις στην Αστυνομία, παρά τη δημοσιογραφική της ιδιότητα.
  • Σχετικά με τις καταγγελίες: (α) δημοσιογράφων της τηλεόρασης ότι κλέβει τα ρεπορτάζ τους στην ΕΡΤ, στο OPEN και σε άλλα κανάλια και τα προβάλλει από την εκπομπή του στο «Ε» (β) άλλες καταγγελίες σχετικά με εξαπάτηση μέσω κουπονιών που μοιράζονται με την εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» και διαφημίζονται από την τηλεόραση, η ΕΣΗΕΑ θα απευθυνθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διερευνήσουν περεταίρω και να αποδώσουν ευθύνες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

**Με πληροφορίες από avgi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις