Διενέργεια αεροψεκασμών προνυμφοκτονίας σε οικισμούς της Ροδόπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Απριλίου αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φυσικά υδροτοπικά συστήματα της Ροδόπης.

Η δράση θα υλοποιηθεί στις περιοχές των οικισμών Κοπτερού, Διαλαμπής, Σάλπης, Γλυκονερίου, Φαναρίου, Μέσης, Γλυφάδας και Ιμέρου, και σε περιοχές πέριξ των λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, των ακτών Μέσης και Γλυφάδας, του λιμένα Ιμέρου και του Δέλτα του ποταμού Φιλιουρί. Η διενέργεια των αεροψεκασμών θα ξεκινήσει από τις 06:00  έως τις 14:00.

Απευθύνεται σύσταση να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, τονίζει: "Ξεκινούν νωρίτερα φέτος, δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών και με βάση τις πρόσφατες δειγματοληψίες, οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, σε υλοποίηση αντίστοιχου ενιαίου προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τριετούς διάρκειας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος, θα διενεργηθούν αεροψεκασμοί προνυμφοκτονίας στα φυσικά υδροτοπικά συστήματα της Π.Ε. Ροδόπης. Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών ενσωματώνει συστηματικές ενέργειες που υλοποιούνται με επίγεια μέσα, από ειδικά συνεργεία διενέργειας ψεκασμών από εδάφους, και εναέρια μέσα, για την εκτέλεση εφαρμογών από τον αέρα".

Περισσότερα σε Ειδήσεις