Αφού πυροβόλησαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, του έδωσαν και την χαριστική βολή

Καθαρό το όπλο της δολοφονίας - Που στρέφονται οι έρευνες - Στην γενέτηρα του γνωστού αστυνομικού συντάκτη, την Δράμα, η κηδεία του

Του Γιώργου Σόμπολου

Την Τρίτη αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Γιώργο Καραϊβάζ συγγενείς και φίλοι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Δράμα.

Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν ακράδαντα στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν τις αρχές την ταυτότητα των δραστών. Νωρίτερα σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης. Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη έκνομη ενέργεια. Δηλαδή, είναι καθαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μέχρι στιγμής από το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο έχει έρθει στα χέρια των αρχών από σπίτια και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της δολοφονικής επίθεσης ναι μεν δείχνει κάποιες από τις κινήσεις των δραστών πλην όμως, χωρίς επεξεργασία δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Για αυτό το λόγο θα χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση του υλικού ώστε να βοηθηθούν οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η μαφιόζικη εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, έρχεται να συμπληρώσει ένα παζλ δολοφονικών επιθέσεων. Ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου το οποίο φέρεται να ζήτησε αρχινονός της νύχτας με το ποσό της πληρωμής να φτάνει σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες των αστυνομικών.

Όπως γίνεται σε αυτού του είδους της επιθέσεις, από την πρώτη στιγμή τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση λιμάνια, τελωνεία, αεροδρόμια και σιδηροδρομικοί σταθμοί, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ενδεχομένως να θελήσουν να φύγουν από την χώρα.

Οι δολοφόνοι του γνωστού αστυνομικού συντάκτη, δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, εαν είναι αυτό που οι αστυνομικοί αποκαλούν "εισαγόμενοι δολοφόνοι" ή εαν πρόκειται για εγχώρια στελέχη της ελληνικής μαφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έχουν λάβει περισσότερες από επτά καταθέσεις κατοίκων της περιοχής οι οποίοι μιλούν για τις κινήσεις των δραστών. Μάλιστα μια εξ αυτών κάνει λόγο για χαριστική βολή που φέρεται να έδωσε ο συνεπιβάτης της μικρής μηχανής, πιθανότατα scooter. Ο δράστης φέρεται να κατέβηκε, να πλησίασε στο μισό μέτρο τον Γιώργο Καραϊβάζ ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος το οδόστρωμα και του είπε μια τελευταία πιστολιά στο κεφάλι.

Η χρήση σιγαστήρα έχει αποκλειστεί από τις αρχές καθώς υπήρξαν τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση δευτερόλεπτα μετά την δολοφονική επίθεση από κατοίκους του Αλίμου οι οποίοι άκουσαν πυροβολισμούς.

Η νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και άνθρωποι οι οποίοι τον γνώριζαν είτε επαγγελματικά είτε σε φιλικό επίπεδο αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν βρίσκεται κοντά τους. Δεν είχε δεχτεί απειλές φέρεται να επιμένουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει ήδη την έρευνα στην ιστοσελίδα που διατηρούσε σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των ανθρώπων οι οποίοι πιθανόν να σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με κάποια από τα κείμενα τα οποία είχε αναρτήσει κατά το παρελθόν γνωστός και αγαπητός αστυνομικός συντάκτης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις