Χάλκη: 20 Ευρωπαίοι μετανάστες - covid μένουν στο νησί για μεγαλύτερη ασφάλεια

Ασφαλές προορισμός η Χάλκη - Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία εμβολιασμού στο νησί 

Το μαγικό νησί της Χάλκης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς είναι από τις περιοχές, όπου δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα κορονοϊού και αν μη τι άλλο αποτελεί ένα covid-free και ασφαλές προορισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι στιγμής είναι πως στο νησί μένουν τον τελευταίο χρόνο 20 Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι προτίμησαν εν μέσω πανδημίας να μείνουν και τον χειμώνα στη Χάλκη για περισσότερη ασφάλεια σε σχέση με τη χώρα καταγωγής τους.

Η πορεία του εμβολιασμού

«Με απόφαση της κυβέρνησης, ο εμβολιασμός για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 1000 κατοίκων ήταν οριζόντιος δηλαδή μπόρεσαν να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι που το επιθυμούσαν, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα όπου η προτεραιότητα έχει δοθεί σε συγκεκριμένες επαγγελματικές και ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού» δήλωσε στο news2u.gr, ο δήμαρχος του νησιού, Άγγελος Φραγκάκης.

«Αυτό συνέβη διότι σε περίπτωση νόσησης από κορονοϊό, τα μικρά νησιά της χώρας μας δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δομές υγείας και τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που απαιτούνται. Ως εκ τούτο η διαδικασία του εμβολιασμού στο νησί μας έχει ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία και φυσικά συνεχίζουμε όλοι να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα» πρόσθεσε.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις