Ανοιξιάτικη θα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα - Πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Στον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας, αναφέρθηκε στο kedenews o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός

Της Νατάσσας Βουδούρη 

Αρκετά καλός αναμένεται να είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα με άκρως ανοιξιάτικο σκηνικό. Υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από σήμερα το μεσημέρι.

Αναλυτικά ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει:

«Ανοιξιάτικος και γενικά ήπιος θα είναι ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα με ηλιοφάνειες στις περισσότερες περιοχές της χώρας το πρωί, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά και κυρίως στα βουνά θα συννεφιάζει με αποτέλεσμα να έχουμε πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες ανοιξιάτικης μορφής, ωστόσο ο υδράργυρος θα παραμένει σε θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς κελσίου και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας, πιστεύω θα φτάσει 13 με 24 βαθμούς στις Κεντρικές Ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά.

Είναι θερμοκρασίες συμβατές με την εποχή, χωρίς να φαίνεται προς το παρών κάποια σοβαρή καιρική αλλαγή με ψυχρή εισβολή ή σοβαρές βροχές και καταιγίδες.»

Αφρικανική σκόνη - Πότε υποχωρεί 

Ενισχυμένοι νοτιάδες και αφρικανική σκόνη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού εχθές, Κυριακή (18/04).

«Φύσηξαν βορειοδυτικοί άνεμοι σήμερα από τα δυτικά με μια κακοκαιρία σοβαρή για την εποχή, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες γρήγορα από απόψε και κυρίως από αύριο θα σταματήσουν. Άρα από το μεσημέρι και μετά, σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα καθαρίζουμε από την σκόνη. Ένα κομμάτι μόνο στα Δωδεκάνησα να παραμένει ακόμα με αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα», τόνισε στο kedenews o κ. Αρνιακός.

Αλλοπρόσαλλος ο καιρός στην Κρήτη

Εντυπωσιακές ήταν οι εναλλαγές της θερμοκρασίας σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Κατά 13 βαθμούς ανέβηκε μέσα σε μια ώρα η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό αυτό οφείλεται στην αλλαγή των νότιων ανέμων που δρουν ως καταβάτες θερμών ανέμων στις βόρειες περιοχές της Κρήτης.

Αλλαγή καιρού στην Κρήτη

Περισσότερα σε Ειδήσεις