Μένιος Φουρθιώτης: Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Η ΕΛ. ΑΣ. εκτιμά πως ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης προσέλαβε πιστολέρο για να "γαζώσουν" το σπίτι του

Του Γιώργου Σόμπολου

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο γνωστός παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος συνελήφθη τελικά έπειτα από έρευνες των αστυνομικών ως ύποπτος για την επίθεση στο ίδιο του το σπίτι. Σύμφωνα δηλαδή με το κατηγορητήριο, ο παρουσιαστής φέρεται να προσέλαβε δύο δράστες ώστε να πυροβολήσουν το σπίτι του.

Η επίθεση σχεδιάστηκε για τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου. Ωστόσο, οι δράστες έπεσαν πάνω σε μπλόκο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην συμβολή των οδών Θησέως και Αγίων Σαράντα στην Νέα Ερυθραία. Ο συνοδηγός της μηχανής αναγκάστηκε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών για να τους αποφύγουν. Ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το βράδυ δηλαδή της Παρασκευής 16 Απριλίου, άγνωστος ρίχνει μια ριπή με καλάσνικοφ στην τζαμαρία και τον τοίχο του παρουσιαστή στον Διόνυσο.

Από την βαλλιστική εξέταση προέκυψε πως οι κάλυκες που βρέθηκαν στην συμπλοκή της Νέας Ερυθραίας και στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη προέρχονται από το ίδιο όπλο. Οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν ευρήματα που τους οδήγησαν τελικά στον έναν εκ των δύο εμπλεκόμενων στις παραπάνω επιθέσεις.

Στα γραφεία του τμήματος Εκβιαστών, ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε πως συμμετείχε στην επίθεση, ενώ κατονόμασε ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, τον ίδιο τον παρουσιαστή. Κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε χθες τον παρουσιαστή στο γραφείο του, χωρίς αποτέλεσμα αλλά και στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας για να δώσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε την παραμικρή εμπλοκή και απέδωσε σε άλλους λόγους τα όσα φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του ο άνθρωπος ο οποίος συνελήφθη για την συμπλοκή με τους αστυνομικούς αλλά και την επίθεση στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο παρουσιαστής παρέμεινε όλο το βράδυ στο τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, έως ότου επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί τα όσα υποστηρίζει ο πληρωμένος "πιστολέρο".

Περισσότερα σε Ειδήσεις