Πάσχα: Ουρές αυτοκινήτων στην Ελευσίνα - Ελάχιστα επέστρεψαν πίσω

Μεγάλες ουρές  στα διόδια της Ελευσίνας το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, την ημέρα που προ πανδημίας γινόταν η παραδοσιακή έξοδος των Αθηναίων από τις πόλεις. Παρά τους εξονυχιστικούς ελέγχους και τους περιορισμούς στους λόγους μετακίνησης εκτός Αθήνας για το Πάσχα, από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα η κίνηση τόσο από Αττική Οδό όσο και από το Χαιδάρι προς τα διόδια της Ελευσίνας είναι στο «κόκκινο».

Του Κώστα Παππά

Όπως ανέφερε μιλώντας στο kedenews.gr ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Θεόδωρος Χριστόπουλος: "Είναι μικρό το ποσοστό όσων δεν κατάφεραν να περάσουν. Μέχρι τις 3 το μεσημέρι σήμερα είχαμε μια έξοδο 7223 οχήματα από την Αθηνών - Κορίνθου και μόνο 85 επιστροφές. Στην Αθηνών-Λαμίας πέρασαν 9600 οχήματα και 20 επιστροφές. Χθες είχαμε μόνο 85 οχήματα που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσουν. Είναι όμως αντίστοιχα και μεγάλος ο αριθμός της εισόδου οχημάτων στην Αθήνα.  Είναι πολλοί εκείνοι που πηγαίνουν για δουλεία και επιστρέφουν. Μιλάμε δηλαδή για περίπου 1800 περισσότερα αυτοκίνητα που έφυγαν από την Αθήνα σε σχέση με εκείνα που βρέθηκαν στις εισόδους των Εθνικών οδών. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές",τόνισε.

 

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να εγκαταλείψει την Πρωτεύουσα εφοδιασμένος με τα αντίστοιχα έγγραφα και αυτοί είναι : Η μετάβαση σε κηδεία, η επανένωση διαζευγμένων γονέων ,  λόγοι εργασίας, καθώς και  η μετακίνηση για μία έξοδο εφ' άπαξ προς μόνιμο τόπο διαμονής με την επίδειξη του Ε1.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις