Καρδίτσα: Αρνητές τους κορονοϊού μηνύουν αστυνομικούς για τους ελέγχους

 

Μια ομάδα αρνητών μάσκας, οι λεγόμενοι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» προκαλούν φασαρίες τελευταία στο Μουζάκι Καρδίτσας, καθώς επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το αστυνομικό τμήμα και υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους για τα μέτρα κατά  του κοροναϊού.

Μάλιστα, εχθές το πρωί δύο από αυτούς, ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με έναν 57χρονο άνεργο εισέβαλαν στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου και έκαναν σκηνή ζητώντας επιτακτικά από τους υπαλλήλους… να τους διαγράψουν τα δάνεια.

Μάλιστα, αρνούνταν να φορέσουν τη μάσκα τους και φώναζαν στους υπαλλήλους και τους πελάτες να μη φοράνε μάσκες και να μην τηρούν αποστάσεις. Έξαλλοι φώναζαν και απειλούσαν, την ώρα που οι υπόλοιποι πελάτες και οι υπάλληλοι τους έκαναν παράπονα επειδή δεν φορούσαν μάσκες και στη συνέχεια κάλεσαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί του Α.Τ. με τη συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να τους συλλάβουν όμως εκείνοι αντιστάθηκαν φωνάζοντας ότι οι ίδιοι έχουν το δικαίωμα να… συλλάβουν τους αστυνομικούς και όχι το αντίθετο, ενώ απειλούσαν τους αστυνομικούς ότι «έχουν το δικαίωμα να τους εκτελέσουν (!) συμφώνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της εξέγερσης σε ανυπακοή, διασποράς του κορονοϊού με τη μη χρήση μάσκας, αντίστασης, απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων ενώ η εισαγγελέας διέταξε να κρατηθούν μέχρι σήμερα που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καρδίτσας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις