Τέλος στα ραντεβού για τα ψώνια - Σήμερα οι αποφάσεις για τον πολιτισμό

Στις 14 Μαΐου τελειώνουν τα click away και click inside, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης. «Δεν θα υπάρχει αυτή η διαδικασία στις 15» ανέφερε, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί για τον αριθμό των πελατών θα μας συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα.Αποφασίζουν οι λοιμωξιολόγοι για πρωτόκολλα, πολιτισμό και νέα ανοίγματα

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι στη σημερινή τους συνεδρίαση αναμένεται να πάρουν νέες αποφάσεις για το lockdown και να εγκρίνουν ή όχι το άνοιγμα για τις πολιτιστικές δραστηριότητες, με δεδομένο ότι στις 15 Μαΐου ξεκινά και επίσημα η τουριστική περίοδος και η κυβέρνηση επιδιώκει να είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι τομείς ανοικτοί. Αναλυτικότερα οι επιστήμονες της επιτροπής αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα για το πότε και πώς θα ανοίξουν μουσεία, θέατρα, θερινά σινεμά και συναυλίες.

Πάντως η κυβέρνηση ιδανικά θα ήθελε να ανοίξουν τα μουσεία στις 14 Μαΐου, καθώς ούτως ή άλλως στα μουσεία δεν αναμένεται κανένας συνωστισμός, ενώ αποτελεί ερώτημα γιατί δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι μουσειακοί χώροι.

(EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)

Τα θερινά σινεμά αποτελούν άλλο ένα αίτημα της κυβέρνησης ώστε να ανοίξουν τις πύλες τους στις 21 Μαΐου. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ανοικτούς χώρους και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται τα μέτρα, οι επιστήμονες της επιτροπής επίσης αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις συναυλίες και τα ανοιχτά θέατρα για τα οποία η κυβέρνηση έχει αιτηθεί να επαναλειτουργήσουν μαζί με συναυλιακούς χώρους στις 28 Μαΐου. Παράλληλα οι ειδικοί της επιτροπής εξετάζουν και τα πρωτόκολλα προστασίας για δραστηριότητες που σταδιακά ανοίγουν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις