Α. Γεωργιάδης: Άνοιγμα γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου αλλά μόνο για εμβολιασμένους

Άνοιγμα γυμναστηρίων αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους από τις 17 Μαΐου προανήγγειλε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, εάν όλα πάνε καλά το εν λόγω βήμα θα γίνει στις 17 του μηνός αλλά θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ;ότι η πλειονότητα των γυμναστηρίων αφορά κλειστούς χώρους. Το ολικό άνοιγμα, όπως είπε, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου και κατόπιν εισηγήσεων των λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, προανήγγειλε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τα γυμναστήρια.

«Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση. Θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «όσο προχωρούν τα εμβόλια, τόσο θα αυξάνονται βαθμοί ελευθερίας».

Σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο» για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποδεχόμενη το πλάνο που κατέθεσε το υφυπουργείο Αθλητισμού.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις