Ρόδος: Προφυλακιστέοι οι συλληφθέντες που διακινούσαν μετανάστες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί στη Ρόδο στις 29/4/2021 με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου, διαμονής και διακίνησης μεταναστών».

Επίσης κατά τη διαδικασία της ανάκρισης προέκυψε η συμμετοχή επτά ακόμα αλλοδαπών στο κύκλωμα, για τους πέντε εκ των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης. Στη συνέχεια και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από τα στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ρόδου και συνεχόμενων ερευνών στο νησί, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από τους πέντε αλλοδαπούς, ενώ συνελήφθη και δεύτερος στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες συνεχίζονται, τόσο από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου όσο και από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων για τον εντοπισμό και σύλληψη των υπολοίπων τριών για τους οποίους εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της 29ης Απριλίου στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου προχώρησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών (Βουλγαρία, Συρία, Παλαιστίνη) 29, 29 και 34 χρόνων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις