Λαμία: Αναστάτωση σε εμβολιαστικό κέντρο, στο πειθαρχικό η γιατρός που την προκάλεσε

«Κινδυνεύετε με το εμβόλιο» φώναζε γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο της Λαμίας προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους πολίτες που ήταν παρόντες

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι άνθρωποι που πήγαν να κάνουν το εμβόλιο στο ΚΥ Λαμίας το απόγευμα της Τρίτης, όπου τελικά η διαδικασία του εμβολιασμού εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η γιατρός, που ήταν βάρδια και συμπλήρωνε το ατομικό έντυπο του καθενός που πήγαινε να εμβολιαστεί, απέτρεπε τους ασθενείς να κάνουν το εμβόλιο λέγοντάς τους απίθανα πράγματα όπως:

«Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει... Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε...».

Οι άνθρωποι άκουγαν σοκαρισμένοι τη γιατρό να τους αποτρέπει και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Οι πληροφορίες του LamiaReport λένε ότι κάποιοι έφυγαν τρομαγμένοι χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ κάποιοι άλλοι αγχώθηκαν τόσο που επικοινωνούσαν με τους γιατρούς τους ή τους συγγενείς τους.

Στο Πειθαρχικό η γιατρός

Άμεση ήταν η αντίδραση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, ο οποίος έδωσε εντολή στον Δ/ντη του ΚΥ Λαμίας να θέσει την γιατρό εκτός εμβολιαστικής διαδικασίας και την παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο kedenews "Κατά την απογευματινή εργασία προγραμματισμένων ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Λαμίας μία γιατρός γυναικολόγος , η οποία είναι και επιμελήτρια Β και ήταν στο πρόγραμμα των εμβολιασμών προέτρεπε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν. Οτι είναι επικίνδυνο το εμβόλιο και απευθυνόταν σε γυναίκες άνω των 80 χρονών. Στη Λαμία γίνεται ο εμβόλιο της PFIZER κια έχουν γίνει 4000 εμβολιασμοί χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε όλη την υγειονομική περιφέρεια έχουμε αναπτύξει 176 εμβολιαστικές γραμμές και κάνουμε πάνω απο 12.000 την ημέρα. Τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες είναι και επικίνδυνες και κατάπτυστες απο τη γιατρό, είναι απόλυτα καταδικαστέες, προκαλούν φόβο , παραπληροφορούν τους πολίτες. Η γιατρός είχε εκφράσει ανάλογες απόψεις αλλά χθες η παρέμβασή της ήταν καθοριστική για να αποτραπούν οι εμβολιασμοί. Την παρέπεμψα ήδη απο χθες Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Υγειονομικής περιφέρειας , για να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και παράλληλα έδωσα εντολή στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας για αναστολή της άσκησης των καθηκόντων της. Και την απομάκρυνσή της απο τις εμβολιαστικές γραμμές. Το οξύμωρο είναι οτι η ίδια η γιατρός έχει εμβολιαστεί''.

Φοβήθηκαν οι πολίτες

Όπως κατήγγειλε στο LamiaReport συγγενής 80χρονης Λαμιώτισσας, η συγκεκριμένη γιατρός φόβισε υπερβολικά μια ηλικιωμένη η οποία μάλιστα είχε και πίεση και κάλεσε ασθενοφόρο. Τελικά η εγγονή της που την συνόδευε υπέγραψε και πήρε τη γιαγιά της στο σπίτι χωρίς να μπει στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Στο Κέντρο Εμβολιασμού προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση με το προσωπικό του ΚΥ να έχει βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση μη μπορώντας να αιτιολογήσει τη στάση της γιατρού, ενώ οι άνθρωποι που είχαν πάει να εμβολιαστούν και οι συνοδοί τους δεν πίστευαν αυτό που ζούσαν. Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν και οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και πάλι όταν έφτασε στο Κέντρο ο γιατρός και Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τον κόσμο.

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις