Νέα Σμύρνη - Επίθεση 60χρόνου: Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι 5 κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 5 κατηγορούμενοι που είχαν επιτεθεί με μαχαίρι σε έναν 60χρόνο στη Νέα Σμύρνη

Στους κατηγορούμενους αποδίδονται τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, βαριάς σωματικής βλάβης, παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και παραβίασης του νόμου περί όπλων. Οι πέντε δράστες συνελήφθησαν μετά από καταγγελία του 60χρόνου, ο οποίος δήλωσε πως τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου οι κατηγορούμενοι του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο όταν τους έκανε παρατήρηση για «κορονοπάρτι» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με τον καταγγέλοντα του αφαίρεσαν και το κινητό του.

Στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη για όσα συνέβησαν, ομολογώντας ότι ήταν παρόντες στην συμπλοκή. Και ο κατηγορούμενος που φέρεται να χτύπησε τον 60χρονο με μαχαίρι ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του τραυματισμού του θύματος, δηλώνοντας πως έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι πέντε κατηγορούμενοι, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Ο 60χρονος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο μετά τον τραυματισμό του ενώ εκείνη την ημέρα στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη είχε κάνει την εμφάνισή της στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το απόγευμα με σκοπό την αποτροπή συνωστισμού και τη διεξαγωγή των λεγόμενων «κορονοπάρτι».

Περισσότερα σε Ειδήσεις