Τήνος: Επιστροφή με την AirLift για τον πρωθυπουργό- Ποιος έχει την εταιρεία

Το μυστήριο της μετάβασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς και από τη Τήνο οδεύει προς τη λύση του. Κι αν το «προς» με το πλοίο της γραμμής πολυδιαφημίστηκε και έγινε γνωστό σε όλους, το «από» το νησί με ελικόπτερο καλυπτόταν από ομίχλη. Χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα για να αποκαλυφθεί ότι το airbus 355 ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Airlift με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής. Κι αυτή η πληροφορία απαντά μόνο στο ερώτημα σε ποιον ανήκει το ελικόπτερο. Το αν μισθώθηκε από την εταιρεία και με ποιο αντίτιμο, είναι τα ερωτήματα που παραμένουν.

Ποια είναι η AirLift

Η αεροπορική εταιρεία AirLift αριθμεί περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας στον Ασπρόπυργο «και έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη παρέχοντας άριστη εξυπηρέτηση με διακριτικότητα και ασφάλεια» όπως σημειώνεται στο εισαγωγικό σημείωμα στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Οι δυνατότητες μεταφοράς από και προς τα νησιά για λόγους υγείας ή ψυχαγωγίας περιγράφονται από τον αντιπρόεδρο της AirLift Αλέξανδρο Παπαδοσπυριδάκη σε ρεπορτάζ της εκπομπής Traction.

Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα του ελληνικού επιχειρείν, ο κ. Παπαδοσπυριδάκης ανήκει στον στενό κύκλο των συνεργατών της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Επί σειρά ετών οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και στέλεχος της Motor Oil, ο εκ Ρεθύμνης κ. Παπαδοσπυριδάκης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με αρκετά ονόματα της οικονομικής και πολιτικής ζωής, ανάμεσα τους τα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και άλλους

Ο πρόεδρος της Airlift

Πρόεδρος στην Airlift είναι ένα άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, ο κ. Νίκος Ντάβαρης. Ο κ. Ντάβαρης μαζί με τον κ. Πάνο Κυριακόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του STAR κατέχουν την Visbia Media Productions Limited, την κυπριακή εταιρεία που κατέχει το 52,58% των μετοχών του καναλιού. Ο κ. Ντάβαρης μάλιστα ήταν και βασικός μέτοχος της εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου ΑΕ» που διεκδίκησε μια από τις τηλεοπτικές άδειες στον περίφημο διαγωνισμό του 2015.

Περισσότερα σε Ειδήσεις