ΜέΡΑ25: Άμεση ανασύνταξη και αναβάθμιση της υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης

Την θέση ότι «η καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη καταδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων στη χώρα και ιδιαίτερα των μνημονιακών, όσον αφορά στην πυροπροστασία» διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, με αφορμή την πυρκαγιά στα Γεράνεια όρη.

Εύθυνες της κυβέρνησης

Πρόκειται, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 για πολιτικές «που κατήργησαν την δασοπυρόσβεση και αποψίλωσαν το πυροσβεστικό σώμα από μέσα και προσωπικό, τη στιγμή που συνεχίζει η αθρόα πρόσληψη ειδικών φρουρών και η αγορά ακόμα και πολυτελών αστυνομικών οχημάτων». Προσθέτει ότι «η διαχρονική αυτή απαξίωση της δημόσιας πυροπροστασίας συνδυάστηκε με την διαχρονική αδιαφορία για την αναδάσωση και την πραγματική προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικός άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο την περασμένη Παρασκευή η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΜέΡΑ25 να μην υπάρξει καμία αλλαγή χρήσης γης για 30 χρόνια στις καμένες αυτές εκτάσεις».

Άμεση επανασύσταση της υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης

Το ΜέΡΑ25, σημειώνει ότι «ως το μοναδικό πραγματικά πράσινο ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα, επιμένει στην ανάγκη της προστασία του φυσικού αυτού κάλλους, ενώ παράλληλα προτείνουμε την άμεση επανασύσταση της υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης και την αναβάθμιση της, ώστε μαζί με την απαραίτητη κάλυψη των κενών στο πυροσβεστικό σώμα και την δημιουργία ενός σώματος εφέδρων -όχι εποχικών- πυροσβεστών, να ανασυσταθεί και να ενισχυθεί η διαλυμένη, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται κάθε σχεδόν καλοκαίρι, πυροπροστασία της χώρας».

Περισσότερα σε Ειδήσεις