Αλεξανδρούπολη: Κατασκευάστηκε περιβαλλοντικός σταθμός παρατήρησης

Σήμερα παραδόθηκε στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη ένας σύγχρονος, πρωτοποριακός περιβαλλοντικός σταθμό παρατήρησης και καταγραφής των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στον αέρα, της θερμοκρασίας, της υγρασίας και της ατμοσφαιρικής πίεσης

Ο εν λόγω σταθμός, τον οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης, αποτελείται από σταθμό μέτρησης (μικροηλεκτρονικό κύκλωμα με κατάλληλους αισθητήρες), δικτυακή υπηρεσία συγκέντρωσης και παρουσίασης δεδομένων, καθώς και τη μονάδα παρουσίασης δεδομένων. Οι μετρήσεις καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο και τα στοιχεία θα είναι προσβάσιμα από το κοινό μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί μετά την εγκατάστασή του.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, στόχος είναι «να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κατανόησης του μικροκλίματος της πόλης μας, καθώς και μελλοντικά μπορεί να λειτουργήσει ως μία ασπίδα προστασίας και ενημέρωσης των πολιτών του δήμου για την περίπτωση που εντοπιστούν συγκεντρώσεις πάνω από τα ασφαλή όρια», ενώ ανάλογοι σταθμοί αναμένεται να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία του δήμου.

Ο κ. Ζαμπούκης ευχαριστώντας τα μέλη του Συλλόγου Τεχνολογίας Θράκης, σημείωσε πως «οι συλλογικότητες της περιοχής μας έχουν εξαιρετική συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και μέσα από συνέργειες μπορούμε προς όφελος των δημοτών να έχουμε και προτάσεις αλλά κυρίως αποτελέσματα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις