Άνοιγμα Σινεμά: Κλειστό σινεμά στη Ζάκυνθο από καθυστέρηση απόφασης δημοτικού συμβουλίου

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, Επιτροπή και Κυβέρνηση έδωσαν το πράσινο φως για το άνοιγμα των θερινών σινεμά

Ανάσες ελευθερίας μπορούν να απολαύσουν πλέον οι πολίτες από την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, με το άνοιγμα δραστηριοτήτων μεταξύ αυτών τα θερινά σινεμά, που από τις 21 του μήνα, άνοιξαν τις πύλες τους στο κοινό. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στη Ζάκυνθο. Οι σινεφίλ δημότες του νησιού ενημερώθηκαν ότι ο θερινός κινηματογράφος «Χρήστος Νέγκας», που αποτελεί ορόσημο πολιτισμού για τη Ζάκυνθο, αναστέλλει τη λειτουργία του εξαιτίας καθυστέρησης διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν

Στις 21 Μαΐου, πρώτη μέρα λειτουργίας των κινηματογράφων, δημότες του νησιού έσπευσαν στο ΣΙΝΕ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΓΚΑΣ» περιμένοντας την προβολή της 1ης φετινής ταινίας, ωστόσο αυτή δεν προβλήθηκε ποτέ. Ο λόγος; Το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε πάρει απόφαση σχετικά με την άδεια λειτουργίας και την άσκηση εμπορίου του θερινού σινεμά. Και αυτό γιατί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα συζητείτο το θέμα είχε προγραμματιστεί για τις 26 του μήνα. Δηλαδή πέντε ημέρες μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας των σινεμά.

Η έγκριση λειτουργίας από το δημοτικό συμβούλιο

Προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, στην καθορισμένη συνεδρίαση η δημοτική αρχή αποφάσισε την απευθείας ανάθεση λειτουργίας και παραχώρησης του χώρου από τον δήμο σε εταιρεία, αποφεύγοντας τη διαγωνιστική διαδικασία.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, φέρεται να ξεκαθάρισε τη θέση του, αναφέροντας ότι «Εφόσον δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε τον διαγωνισμό, έστω εικονικό για να αποφύγουμε κριτικές ότι χαριζόμαστε, θέλω την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου». Συνολικά, 21 σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της απευθείας ανάθεσης, με την λογική πως δεν υπήρχε πλέον χρόνος για τον διαγωνισμό και δεν πρέπει οι Ζακυνθινοί να στερηθούν τις υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Ωστόσο, διαφορετική στάση κράτησαν ο αντιδήμαρχος Αλυκών Νικήτας Σπίνος και η αντιδήμαρχος Ελατίων Βιβή Καψαμπέλη, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του να γίνει διαγωνισμός.

Σε δηλώσεις του στο kedenews.gr ο κ. Σπίνος τόνισε ότι το θέμα ήταν να γίνει με έναν πιο ηθικό και σωστό τρόπο η διαδικασία για αυτό και τάχθηκε υπερ του διαγωνισμού, συμπληρώνοντας «πως δεν αντιλήφθηκε κάποια μεγάλη αναστάτωση από την πλευρά των πολιτών σχετικά με τον κινηματογράφο, ωστόσο δεδομένου ότι υπάρχει πλέον μια απόφαση από τους τοπικούς φορείς η επαναλειτουργία του «Χρήστος Νέγκας» είναι θέμα χρόνου».

Περισσότερα σε Ειδήσεις