Κορονοϊός Airbnb: Φρένο στα πάρτι των καταλυμάτων της

Το καλοκαίρι έρχεται, ο εμβολιασμός προχωρά, τα τουριστικά καταλύματα βλέπουν αυξανόμενη ζήτηση και η Airbnb παίρνει μέτρα για να αποφύγει τα χειρότερα, καθώς αναμένει μεγάλες μαζώξεις στα καταλύματά της, όπου ο ιός μπορεί να διασπαρεί πιο εύκολα. 

Με όλα αυτά κατά νου, η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα παρατείνει την απαγόρευση των πάρτι στα σπίτια που είναι καταχωρημένα στην πλατφόρμα της μέχρι τουλάχιστον το τέλος του φετινού καλοκαιριού. «Δεν θα ανεχθούμε συμπεριφορές που προκαλούν αναστάτωση σε γειτονιές ή παραβιάζουν την εμπιστοσύνη της κοινότητάς μας», αναφέρει η Airbnb στην αυστηρή ανακοίνωσή της.

Η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικιάσεως καταλυμάτων δεν έμεινε στο φραστικό κομμάτι και προέβη σε πιο δραστικά μέτρα. Έτσι, εξακολουθεί να μην έχει διαθέσιμο το φίλτρο για σπίτια «φιλικά σε εκδηλώσεις», για να αποφύγει σε επίσημο τουλάχιστον επίπεδο τις συνέπειες τέτοιων πολυπληθών μαζώξεων. Ομοίως είχε πράξει και πέρυσι, απαγορεύοντας τη δημοφιλή συνήθεια των συγκεντρώσεων σε σπίτια της πλατφόρμας της.

Περισσότερα σε Ειδήσεις